Αξιοσημείωτα δέντρα σε όλο τον κόσμο

Υπάρχουν περισσότερα από 60.000 είδη δέντρων στον κόσμο. Κυμαίνονται από μικροσκοπικά έως απολύτως κολοσσιαία. Οι μοναδικές μορφές και τα σχήματα τους ποικίλουν απίστευτα και εμπνέουν εμάς και την αγάπη μας για τον πλανήτη. Παρακάτω είναι μια συλλογή από αξιόλογα δέντρα, από θαυμάσια έως παράξενα, σε όλο τον κόσμο.

Δέντρα Dragonblood, Υεμένη

amazing-trees-14

“Το δέντρο dragonblood πήρε το φοβερό του όνομα λόγω του κατακόκκινου χυμού του, ο οποίος χρησιμοποιείται ως βαφή και ως βερνίκι για βιολιά, αλχημικό συστατικό και λαϊκή θεραπεία για διάφορες ασθένειες.” (Image credits: Csilla Zelko)

Wisteria 144 ετών στην Ιαπωνία

amazing-trees-1-2

Image credits: tungnam.com.hk

amazing-trees-1-1

“Σε έκταση 1.990 τετραγωνικών μέτρων (περίπου μισό στρέμμα), αυτή η τεράστια wisteria είναι η μεγαλύτερη του είδους της στην Ιαπωνία. Διαβάστε περισσότερα για εδώ.” (Image credits: y-fu)

Τεράστιο κυπαρίσσι στο Μεξικό

trees-mexico-ancient-children.adapt.1900.1

Κυπαρίσσι Montezuma, Santa María Del Tule, Μεξικό. Ένα γιγάντιο κυπαρίσσι 119 πόδια σε περίμετρο. Aυτό το τεράστιο δέντρο έχει τεράστιο αριθμό οπαδούς στο Μεξικό. Ένας ολόκληρος αυτοκινητόδρομος αναδιαμορφώθηκε για να το προστατεύσει.

Ευκάλυπτος ουράνιου τόξου στο Kauai, Χαβάη

amazing-trees-19-1

Image credits: jwilsonnorton

Ογκώδης ροδόδενδρο στο Βορειοδυτικό Ειρηνικό

amazing-trees-7

“Αυτό το τεράστιο ροδόδενδρο 125 ετών δεν είναι δέντρο-τα περισσότερα θεωρούνται θάμνοι. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό εδώ“. (Συντελεστές εικόνας: reddit)

Ογκώδη Redwoods στη Βόρεια Καλιφόρνια

Τα ψηλότερα δέντρα στον πλανήτη Γη. Έχουν ολόκληρα οικοσυστήματα στους θόλους τους. Αυτά τα τεράστια δέντρα είναι τόσο μεγάλα και ψηλά, που τα κλαδιά τους φιλοξενούν στρώματα χώματος που στηρίζουν πουλιά, έντομα, σαλαμάνδρες και θηλαστικά. Υπάρχουν ακόμη και άλλα δέντρα που αναπτύσσονται από τα πάνω κλαδιά του Redwood. Mερικά από αυτά φτάνουν τα 40 πόδια.

Ανεμοδαρμένα δέντρα στη Νέα Ζηλανδία

amazing-trees-18

“Αυτά τα δέντρα στο Slope Point, το νότιο άκρο της Νέας Ζηλανδίας, αναπτύσσονται υπό γωνία επειδή συνεχώς χτυπιούνται από ακραίους ανέμους της Ανταρκτικής. Μάθετε περισσότερα εδώ. ” (Image credits: Seabird Nz)

Όμορφος Iαπωνικός σφενδάμνος στο Πόρτλαντ, Όρεγκον

amazing-trees-21

Ο Ιαπωνικός Κήπος του Πόρτλαντ θεωρείται ο καλύτερος στον κόσμο εκτός της Ιαπωνίας και διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή από Ιαπωνικά Σφενδάμια, τα οποία είναι αξιόλογα το φθινόπωρο.

Ο Πρόεδρος, το τρίτο μεγαλύτερο γιγαντιαίο δέντρο Sequoia στον κόσμο, Καλιφόρνια

amazing-trees-20

“Ο Πρόεδρος, που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Sequoia στην Καλιφόρνια, έχει ύψος 73 μέτρα και περιφέρεια εδάφους 93 πόδια (28 μέτρα). Είναι η τρίτη μεγαλύτερη γιγαντιαία Σεκόγια στον κόσμο (δεύτερη αν μετρήσουμε τα κλαδιά της μαζί με τον κορμό της). “

Πηγή mossandfog.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news