Ακυκλοφόρητες φωτογραφίες από αποστολές του Apollo στο φεγγάρι, 50 χρόνια μετά 

Είναι το μεγαλύτερο… βήμα της ανθρωπότητας όπως δεν το έχουμε ξαναδεί, μέσα από τις αποκατεστημένες εικόνες από το αρχείο της NASA.

Πρόκειται για ακυκλοφόρητες φωτογραφίες από την αποστολή Apollo των ΗΠΑ στο φεγγάρι, τις οποίες φιλοξενεί στο νέο βιβλίο του ο συγγραφέας Andy Saunders.

Οι σπάνιες αυτές εικόνες αποτελούν αντίγραφα των πρωτότυπων φωτογραφιών που φυλάσσονται στο διαστημικό κέντρο Johnson στο Χιούστον κι έχουν χαρακτηριστεί ως το «απόλυτο φωτογραφικό αρχείο της μεγαλύτερης περιπέτειας της ανθρωπότητας».

Σε μια από αυτές βλέπουμε τον Νιλ Άρμστρονγκ, μερικές στιγμές πριν το πρώτο του βήμα στο διάστημα το 1969, αποκαλύπτοντας την συγκίνηση στο πρόσωπο του αστροναύτη. Φαίνεται σαν να υπάρχει ένα δάκρυ στο μάτι του

Ο αστροναύτης Μπαζ Όλντριν βγάζει την πρώτη selfie στο διάστημα το 1966 κατά την διάρκεια της αποστολής Gemini XII. Μάλιστα, φαίνεται ο ήλιος να αντανακλάται στο κράνος του.

Ο αστροναύτης Τσαρλς Ντιούκ αφήνει μια φωτογραφία της οικογένειάς του στην επιφάνεια της Σελήνης, με το αποτύπωμά του να φαίνεται καθαρά ακριβώς δίπλα. Στο Στο πίσω μέρος της φωτογραφίας, έγραψε: «Αυτή είναι η οικογένεια του αστροναύτη Duke από τον πλανήτη Γη. Προσεληνώθηκε στην Σελήνη, Απρίλιος 1972 ».

Ο Ντέιβιντ Σκοτ ​​εμφανίζεται στην καταπακτή του Apollo 9 το 1969, σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον Ράστι Σβάικαρτ, την οποία είχε αποκαταστήσει ο Σάντερς

Apollo 9, 7 Μαρτίου 1969: Ο Τζέιμς ΜακΝτίβιτ προσγειώνει το διαστημόπλοιο- «ένα σχεδόν αδύνατο έργο», σύμφωνα με τον Ράσελ Σβάικαρτ που τράβηξε τη φωτογραφία.

Πηγή: The Atlantic