Ακρωτηριάστηκε από τον σύζυγό της και έγινε σύμβολο κατά της κακοποίησης

Τον Δεκέμβριο του 2017, ο πρώην σύζυγος της Μαργκαρίτα Γκρατσέβα της έκοψε και τα δύο χέρια με τσεκούρι. 

Σήμερα η 28χρονη από τη Ρωσία αναδεικνύεται σε σύμβολο κατά της γυναικείας κακοποίησης όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και διεθνώς. Η τραγική ιστορία της προκάλεσε αντιδράσεις στη Ρωσία και ο πρώην σύζυγός της, Ντιμίτρι Γκρατσέφ, βρίσκεται στη φυλακή.

«Με πήγε στο δάσος, σε μια ερημική τοποθεσία. Με διέταξε να βάλω τα χέρια μου πάνω σε έναν κορμό δέντρου. Φώναζα, ούρλιαζα, ικέτευα. Εκείνος μου είπε να μην κοιτάω και άρχισε να μου κόβει τα χέρια», εξομολογείται η νεαρή γυναίκα που έπεσε θύμα της βαρβαρότητας του Ντιμίτρι Γκρατσέφ.

Το πρωί της 11ης Δεκεμβρίου του 2017 ο πρώην σύζυγος της νεαρής Ρωσίδας, Μαργκαρίτα Γκρατσέβα, προσφέρθηκε να την πάει στη δουλειά, αλλά αντί γι’ αυτό την οδήγησε στο δάσος και της έκοψε και τα δυο χέρια με ένα τσεκούρι. Στη συνέχεια την παράτησε στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου, προτού εμφανιστεί στην αστυνομία και παραδοθεί.

Ο Γκρατσέφ έβαλε στο θύμα του αιμοστατικούς επιδέσμους για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να χάσει πάρα πολύ αίμα. Τη μετέφερε στο νοσοκομείο και μαζί ένα κουτί παπουτσιών που περιείχε το κομμένο δεξί χέρι της.

Ένα χρόνο πριν την ακρωτηριάσει, την είχε απειλήσει με μαχαίρι. Τη ζήλευε παθολογικά και ήταν βέβαιος πως ήταν άπιστη, κάτι που δεν αποκαλύφθηκε ποτέ. «Μου είχε βάλει το μαχαίρι στο λαιμό και μου έλεγε να παραδεχτώ πως τον έχω απατήσει». 

Η Μαργκαρίτα Γκρατσέβα έχει πλέον τεχνητό χέρι και αποτελεί σύμβολο κατά της κακοποίησης όχι μόνο στη χώρα της, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η Ρωσίδα είχε βιώσει πολλές φορές βία μέσα στο σπίτι της και λέει πως θα ζει με το φόβο του πρώην συζύγου της καθώς μόνο τα ισόβια θα την έκαναν να αισθανθεί ασφαλής. Ο Ντμίτρι Γκράτσεφ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών.

Το αριστερό χέρι της επανασυγκολλήθηκε λίγο μετά την αποτρόπαιη πράξη από τους γιατρούς και λίγο αργότερα φόρεσε προσθετικό μέλος στο δεξί της χέρι, μετά το σημαντικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τον κόσμο που θέλησε να την βοηθήσει και να την στηρίξει. 

Η ψυχιατρική εξέταση έδειξε πως ο Γκράτσεφ πάσχει από διαταραχή προσωπικότητας, αλλά είχε σώας τα φρένας όταν διέπραξε το έγκλημα.Ο Ντμίτρι Γκράτσεφ ζήλευε παθολογικά την σύζυγό του και της ζητούσε επίμονα να παραδεχθεί πως ήταν άπιστη. Σύμφωνα με τις αρχές, ο Γκράτσεφ σχεδίαζε το έγκλημα για δυο εβδομάδες και ένα μήνα πριν την ακρωτηριάσει, την είχε απειλήσει πως θα την σκότωνε. 

Η γυναίκα πήγε τότε στην αστυνομία, αλλά δεν της έδωσαν σημασία. «Έδωσα κατάθεση και ο υπάλληλος μου είπε ότι θα επικοινωνούσαν μαζί μου μέσα σε 20 μέρες. Τόνισα ότι μέχρι τότε θα μπορούσε άνετα να προσπαθήσει να με σκοτώσει πάνω από 20 φορές» σημειώνει η ίδια. Ο τοπικός επιθεωρητής κατηγορήθηκε για εγκληματική αμέλεια.

Ο Γκράτεφ δήλωσε τότε πως είχε μετανιώσει για το έγκλημά του λέγοντας πως διέπραξε ένα «πολύ μεγάλο λάθος», και ζήτησε συγγνώμη από την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά του.

H Mαργκαρίτα Γκρατσέβα ξαναπαντρεύτηκε το 2019 και απέκτησε τρίτο παιδί με τον δεύτερο σύζυγό της, Μαξίμ. 

Δείτε το βίντεο με την ιστορία της:

Πηγή bovary.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news