Ακάρ: Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο, Αν. Μεσόγειο και Κύπρο

Η Τουρκία κατασκευάζει τους δικούς της πυραύλους, τα δικά της ελικόπτερα, τα δικά της πλοία, πρόσθεσε

«Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ανεβάζοντας ξανά τους τόνους με την Ελλάδα.

Χαρακτήρισε τους Έλληνες πολιτικούς «αποκομμένους από τη λογική και το δίκαιο» και τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα σταματήσει μέχρι «να γίνει το Αιγαίο και η Μεσόγειος μια θάλασσα φιλίας για ειρήνη και σταθερότητα» και «να εξασφαλιστεί η δίκαιη μοιρασιά όλου του πλούτου».

Ο Χ. Ακάρ επανέλαβε για ακόμα μία φορά πως δεν θα δεχθεί τετελεσμένα και υπογράμμισε τα σχέδια της Τουρκίας για κατασκευή δικών της μαχητικών αεροσκαφών και αρμάτων μάχης.

Οι δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ

«Παρ’ όλες τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική, καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και διαλόγου με την Ελλάδα και πάντα απλώνουμε το χέρι μας για την ειρήνη για τη σταθερότητα της περιοχής μας.

Ωστόσο, την ώρα που εμείς προσεγγίζουμε τα προβλήματα με ειρηνικές λύσεις, κάποιοι γνωστοί Έλληνες πολικοί, για να καλύψουν τα δικά τους όνειρα για τη «Μεγάλη Ιδέα», κάνουν λόγο για «Νέο-Οθωμανισμό». Με τον τρόπο αυτό κατηγορούν την Τουρκία για επεκτατισμό. Ωστόσο, ίδια η Ελλάδα επεκτάθηκε τρεις φορές σε επτά στάδια από την ίδρυσή της και συνεχώς προκαλεί και απειλεί την Τουρκία.

Παρά τις προσεγγίσεις των Ελλήνων πολιτικών που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και είναι αποκομμένοι από τη λογική και το δίκαιο, υπό την ηγεσία του προέδρου μας θα συνεχίσουμε μέχρι να γίνει το Αιγαίο και η Μεσόγειος μια θάλασσα φιλίας για ειρήνη και σταθερότητα και θα εξασφαλίσουμε δίκαιη μοιρασιά όλου του πλούτου.

Εκείνοι που υπερηφανεύονται πως φέρνουν σε διεθνές επίπεδο τα μεταξύ μας προβλήματα και εκείνοι που πιστεύουν ότι θα καταπατήσουν τα δικαιώματά μας ζητώντας βοήθεια από κάποιους, να γνωρίζουν πολύ καλά ότι ποτέ δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα. Δεν θα το κάνουμε ποτέ!

Όπως έχει συμβεί και παλαιότερα στην ιστορία, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου.

Η Τουρκία κατασκευάζει τους δικούς της πυραύλους, τα δικά της ελικόπτερα, τα δικά της πλοία. Με τη βοήθεια του Θεού θα κατασκευάσουμε και το δικό μας αεροσκάφος και το δικό μας άρμα μάχης Θα φτιάξουμε και μαχητικό. Το τζίνι βγήκε απο το μπουκάλι, δεν σταματάμε, θα τα κατασκευάσουμε.

Μουσταφά Βαράνκ: Ο πύραυλος Tayfun εξελίσσεται συνεχώς

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός βιομηχανίας και τεχνολογίας, Μουσταφά Βαράνκ, δήλωσε: «Όσο πιο ισχυρή είναι η αμυντική βιομηχανία μας, τόσο πιο αποτελεσματικοί και αξιόπιστοι είμαστε στην παγκόσμια πολιτική σκηνή».

«Σήμερα, κανένα εμπάργκο, κρυφό ή φανερό και κρυφό, δεν μπορεί να εμποδίσει την Τουρκία να πετύχει», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την πρόσφατη εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun, σημείωσε: «Είναι ο πιο καινούριος στην οικογένεια των πυραύλων και εξελίσσεται συνεχώς. Όποια και αν είναι η εμβέλεια του Tayfun, κάποιοι ενοχλήθηκαν. Εμείς αδιαφορούμε για αυτές τις συζητήσεις. Κανένας δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Η Τουρκία ποτέ δεν εποφθαλμιούσε εδάφη άλλων χωρών. Κατασκευάζουμε για να αποτρέψουμε και όχι για να επιτεθούμε. Τα θαύματά μας στην αμυντική βιομηχανία συνεχίζονται εδώ και δέκα χρόνια και τα αξιοποιούμε για να σταματήσουμε την τυραννία των ιμπεριαλιστών ή αυτούς που χρησιμοποιούν ως πιόνια τους. Σε όλο τον κόσμο λέμε ξεκάθαρα: “δεν θα παραμείνουμε θεατές ακόμη και στην πιο μικρή απειλή κατά της Τουρκίας”».

Πηγή: Kathimerini.com.cy