Αγία Νάπα: Tεράστια επιτυχία σημείωσε  ο 1ος ετήσιος Μαραθώνιος «Τρέχω για τον Αυτισμό-Run for Autism» ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των διοργανωτών

Διεξήχθη σήμερα Κυριακή 03 Απριλίου 2022 κατά μήκος του παραλιακού δρόμου Αγίας Νάπας-Αγίας Θέκλας με πολύ μεγάλη επιτυχία ο 1ος ετήσιος Μαραθώνιος «Τρέχω για τον Αυτισμό-Run for Autism».  

Πέρα των 700 δρομέων έλαβαν μέρος στις διαδρομές των δέκα και πέντε χιλιομέτρων ενώ στην ειδική διαδρομή του ενός χιλιομέτρου, η οποία ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Ιάκωβου Τρίαρου συμμετείχαν δεκάδες παιδιά ηλικίας 8-13 χρόνων. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού ήταν το Nissi Bay. 

Κηρύσσοντας την έναρξη ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου μαζί με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων κ. Γιάννη Καρούσο δήλωσε ότι η σημερινή εκδήλωση είναι  γιορτή του αθλητισμού, του εθελοντισμού και της Φιλανθρωπίας.

Δράση όπως η σημερινή ανέφερε συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση, στην στήριξη των ατόμων με το Φάσμα του Αυτισμού και των οικογενειών τους και δίνουν ώθηση στον αγώνα ενάντια στην άγνοια και την προκατάληψη.

Εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και  υπερηφάνεια του που μια τέτοια εκδήλωση, η οποία αφορά το Παγκύπριο πραγματοποιήθηκε στην Αγία Νάπα.

Ο κ. Ζαννέττου συγχάρηκε τους διοργανωτές – Σύνδεσμο Στήριξης Αυτισμού και το Smile Project –  τους υποστηρικτές, όλους τους συμμετέχοντες και διαβεβαίωσε την συνεχή συμπαράσταση και στήριξη του Δήμου Αγίας Νάπας στο δύσκολο έργο που επιτελούν.

Ο Μαραθώνιος τελούσε υπό την αιγίδα Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων κ. Γιάννη Καρούσου, του Δημάρχου Αγίας Νάπας κ. Χρίστου Ζαννέττου και του Δήμου Σωτήρας.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news