Έτσι μπορεί να είναι αυτά τα διάσημα μέρη το 2050 λόγω της κλιματικής αλλαγής

Οι ερευνητές του Climate Central δεν θα μπορούσαν να το πουν πιο ξεκάθαρα.

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια άγνωστος όρος. Σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη υπάρχουν άνθρωποι που τον έχουν ακούσει έστω και μία φορά. Αλλά οι περισσότεροι δεν τον παίρνουν στα σοβαρά, με αποτέλεσμα να είναι πολύ λιγότεροι απ’ όσους χρειάζονται εκείνοι που κάνουν κάτι ώστε να αποτραπεί η υπερθέρμανση του πλανήτη και γενικότερα η αλλαγή κλίματος. Ορισμένοι προτιμούν να ζουν στην άρνηση, αλλά οι παγετώνες θα συνεχίσουν να λιώνουν.

Η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας θα λιώνει όλο και περισσότερους πάγους και θα οδηγήσει στην αύξηση της στάθμης της θάλασσας σε όλον τον κόσμο. Οι ερευνητές του Climate Central δημιούργησαν ένα project στο οποίο επέλεξαν κάποια διάσημα μέρη και έδειξαν πως θα δείχνουν το όχι και πολύ μακρινό 2050, αν η παγκόσμια θερμοκρασία αυξηθεί κατά 3 βαθμούς Κελσίου. Σε λιγότερο από 30 χρόνια, μεγάλο μέρος του πολιτισμού μπορεί να χαθεί ή να βρίσκεται κάτω από το νερό. Δείτε το παρακάτω βίντεο και τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα…

Φωτογραφία της πιθανής στάθμης της θάλασσας στο Lalbagh στη Ντάκα του Μπαγκλαντές λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη που προκαλείται από τον άνθρωπο.
Πώς θα μπορούσε να μοιάζει η άνοδος της στάθμης της θάλασσας στην Plaza de la Catedral στην Αβάνα της Κούβας.
Πώς η στάθμη της θάλασσας που προκαλείται από την υπερθέρμανση των 3°C θα μπορούσε να επηρεάσει τον Ναό της Λογοτεχνίας στο Hanoi του Βιετνάμ.
Πώς είναι σήμερα τo Παλάτι Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο και πώς μπορεί να φαίνεται με τη στάθμη της θάλασσας να ανεβαίνει λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Πηγή e-daily.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news