Άλλοι 21 μετανάστες έφθασαν τα ξημερώματα

Συνθήκες έκτακτης ανάγκης δημιουργεί πλέον στην Τηλλυρία η επαναδραστηριοποίηση των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης ανθρώπων από την Τουρκία στην Κυπριακή Δημοκρατία. Για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών, μετανάστες μεταφέρθηκαν δια θαλάσσης από τα τουρκικά παράλια στην περιοχή Τηλλυρίας.

Πρόκειται για 21 Σύρους, 19 άνδρες και δύο γυναίκες, που έφθασαν στην ακτή Πωμού-Παχυάμμου μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα με πλοιάριο που ξεκίνησε από τουρκικό λιμάνι. Οι μετανάστες αποβιβάστηκαν στην ακτή και παραλήφθησαν από άνδρες των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας που τους ανέμεναν, αφού το πλοιάριο είχε εντοπισθεί στα ραντάρ της Λιμενικής και η πορεία του παρακολουθείτο.

Αφού οι 21 ελέγχθηκαν υγειονομικά μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό σταθμό όπου καταγράφηκαν τα στοιχεία τους και έδωσαν κατάθεση για τις συνθήκες έλευσης τους στην Κύπρο. Όπως σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, ανέφεραν ότι ανέμεναν για μέρες στα τουρκικά παράλια να οργανωθεί από τούρκους διακινητές η μεταφορά τους στην Κύπρο και κατέβαλαν ποσό 2000 δολαρίων έκαστος για το παράνομο ταξίδι.

Οι 21 Σύροι θα μεταφερθούν και αυτοί σε χώρο υποδοχής στην Λευκωσία. Ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές έχουν πλέον σημάνει συναγερμό, αφού είναι προφανές ότι είναι σε εξέλιξη οργανωμένο σχέδιο των τούρκων για δημιουργία τετελεσμένων με την μαζική μεταφορά λαθρομεταναστών στην Κύπρο, Ήδη τις τελευταίες τέσσερις μέρες έφθασαν στην ακρτική Τηλλυρία τρείς φουρνιές αράβων από τα τουρκικά παράλια και εκφράζεται πλέον η βεβαιότητα ότι η πρακτική αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ.

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι εμφανίζονται ήδη και οι κάτοικοι της Τηλλυρίας, οι οποίοι μέσα σε συνθήκες αβεβαιότητας που δημιουργεί η έξαρση της πανδημίας υποχρεούνται να ανέχονται και τον ορατό κίνδυνο περιπλοκών στη δημόσια υγεία και ααφάλεια από την ανεξέλεγκτη έλευση λαθρομεταναστών στην περιοχή τους.

Πηγή philenews.com/