Σε αυτή την χώρα πρότειναν να χρεώνονται οι πελάτες που δοκιμάζουν ρούχα

Τα φώτα της δημοσιότητας στην Ισπανία τράβηξαν οι τοπικές αρχές στην περιφέρεια της Καστίλης και Λεόν με μία ριζοσπαστική πρόταση που έκαναν στους καταστηματάρχες της περιοχής και η οποία προξένησε πλήθος αντιδράσεων.

Αν λοιπόν κάποιος ζει σε αυτές τις δύο περιφέρειες της Ισπανίας και θέλει να δοκιμάσει κάποιο ρούχο πριν το αγοράσει, είναι πολύ πιθανό στο μέλλον, να χρειαστεί να πληρώσει για αυτή του τη συνήθεια.

AdTech Ad
Όπως αναφέρει το thelocal.es, η τοπική κυβέρνηση δια μέσου της υπουργού οικονομικών της τοπικής συντηρητικής κυβέρνησης, Μαρία ντελ Πίλαρ ντελ Όλμο, πρότεινε στα καταστήματα να χρεώνουν έξτρα τους καταναλωτές που θα ζητήσουν να χρησιμοποιήσουν τα αποδυτήρια για να δοκιμάσουν τα ρούχα τους.

Η αιτιολόγηση ωστόσο της πρόταση είναι και αυτή που έχει προξενήσει τις περισσότερες αντιδράσεις καθώς σύμφωνα με την υπουργό, το μέτρο είναι απαραίτητο για την εξάλειψη ενός φαινομένου που έχει γίνει κοινή πρακτική από εύπορους αγοραστές.

Σύμφωνα με την ντελ Όλμο «πολλοί καταναλωτές δοκιμάζουν τα ρούχα που θέλουν, βρίσκουν το νούμερό τους και μετά αγοράζουν ηλεκτρονικά το προϊόν φθηνότερα».

Καταναλωτές τις περιοχής διεξήγαγαν μεταξύ άλλων και διαδικτυακές ψηφοφορίες, λέγοντας ότι δεν θα πλήρωναν για να δοκιμάσουν ρούχα.