Πώς θα οργανώσετε τις διακοπές της τελευταίας στιγμής;

Έφτασε η στιγμή της άδειας από τη δουλειά και το διάλειμμα από την καθημερινότητα, αλλά λόγω του πλήρους και φορτωμένου προγράμματος δεν έχετε προλάβει να σχεδιάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές και τον προορισμό όπου θα περάσετε στιγμές χαλάρωσης; Μην ανησυχείτε, γιατί εν έτει 2018, η οργάνωση γίνεται πιο εύκολη και γρήγορη και αυτό χάρη στη βοήθεια της τεχνολογίας.

Με την τεχνολογία, όχι μόνο οι βαλίτσες μας είναι σήμερα πιο ελαφριές (το κινητό μας έχει αντικαταστήσει όλα όσα παίρναμε στις βαλίτσες, από βιβλία μέχρι φωτογραφικές μηχανές και ταξιδιωτικούς χάρτες), αλλά υπάρχει πλέον ένα πλήθος online εργαλείων που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη και επιτρέπουν τον σχεδιασμό των διακοπών την τελευταία στιγμή φθηνό και ευχάριστο.

Αν θελήσετε να οργανώσετε διακοπές την τελευταία στιγμή, κατευθυνθείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για προτάσεις.

Το Instagram είναι ο καλύτερός σας φίλος

Όποια και αν είναι η γνώμη σας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιστοσελίδες όπως το Pinterest, το Facebook και κυρίως το Instagram είναι ένας πραγματικός θησαυρός ταξιδιωτικής έμπνευσης, που σας εισάγει σε νέους προορισμούς και κουζίνες με ένα γρήγορο scroll down, προτού καν σηκωθείτε από το κρεβάτι.

Μια πρόσφατη έρευνα της GfK και του Facebook διαπίστωσε ότι το 68% των millennials παίρνει ιδέες για τις διακοπές τους από το Facebook, ενώ το 60% χρησιμοποιεί το Instagram για τον ίδιο σκοπό.

Ακόμα κι αν πρέπει να είστε προσεκτικοί, βλέπωντας τα σχόλια και τις κριτικές για ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο ή εστιατόριο, δεν υπάρχει πρόβλημα με το να χρησιμοποιήσετε αυτές τις #wanderlustsnaps για να σας βοηθήσουν να εμπνευσθείτε την επόμενη σας απόδραση.

Ζητείστε συμβουλές από τους επαγγελματίες

Και όταν μιλάμε για επαγγελματίες εννοούμε τους φίλους, την οικογένεια, τους συναδέλφους, τους ντόπιους και όποιον γνωρίζουμε που φαίνεται να είναι πάντα έτοιμος για να ταξιδέψει. Οι καιροί έχουν αλλάξει: σε αντίθεση με τον πιο παραδοσιακό τρόπο που ακολουθούσαμε κατά τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού (να βρούμε τον προορισμό, να διερευνήσουμε τι θα μπορούσαμε κάνουμε και που να κοιμηθούμε, να αγοράσουμε εισιτήρια), τώρα πειραματιζόμαστε περισσότερο και είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε για παράδειγμα τον συνεργάτη μας στο επιχειρηματικό ταξίδι στο Μιλάνο για μια ημέρα και στη συνέχεια, μόλις φτάσουμε εκεί, να κάνουμε τα επόμενα σχέδιά μας.

Είτε ταξιδεύετε μόνος, με ζευγάρι, έχετε μωρό ή μικρά παιδιά, σκεφτείτε πώς θα προσαρμόσετε το ταξίδι σύμφωνα με τις ανάγκες σας (και τις ανάγκες των ατόμων με τα οποία ταξιδεύετε).

Επίσης, αναζητήστε κάποιο forum ή γκρουπ στο Facebook που περιγράφει τον προορισμό που πρόκειται να επισκεφτείτε.

Όλοι οι ιστότοποι ταξιδιωτικών οδηγιών έχουν πραγματικά εξελιχθεί με τον καιρό και τώρα μπορείτε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας από την αρχή μέχρι το τέλος (έρευνα, πτήσεις, ενημερώσεις καιρού, προσωπικές συνομιλίες σε έναν εκπρόσωπο, οδηγούς προορισμού, διαμονή, έξτρα, προσφορές τελευταίας στιγμής), από το τηλέφωνό σας με μία απλή εφαρμογή.

Λίγα πράγματα που πρέπει να θυμάστε αν ψάχνετε οικονομικές διακοπές: οι κρατήσεις που κλείνετε αργά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε μια καλή τιμή, εφόσον έχετε κάποια ευελιξία όσον αφορά το πότε μπορείτε να ταξιδέψετε. Εάν βρίσκεστε σε περίοδο όπου τα παιδιά σας έχουν σχολικές διακοπές, οι τιμές τείνουν να είναι χαμηλότερες τις τελευταίες δύο εβδομάδες τον Αύγουστο.