Οι πιο περίεργοι λόγοι που παίρνετε κιλά

Εάν η ζυγαριά σας δεν αντικατοπτρίζει τον υγιεινό τρόπο ζωής τότε είναι λογικό να απογοητεύεστε. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι επιλογές που κάνουν θα τους βοηθήσουν να διατηρήσουν το σωματικό τους βάρος, όμως στην πραγματικότητα το σώμα τους αντιδρά σε παράγοντες που δεν μπορούν να ελέγξουν, με αποτέλεσμα να παίρνουν κιλά. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δούμε τους πιο περίεργους λόγους που αυξάνεται το βάρος σας.

Παίρνετε φάρμακα. Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος φαρμάκων που μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους. Αν για παράδειγμα παίρνετε αντισυλληπτικά, ορμόνες για ορμονοθεραπεία, στεροειδή, β-αναστολείς για καρδιακές παθήσεις και αρτηριακή πίεση, , φάρμακα για τον καρκίνο του μαστού, ακόμα και μερικά φάρμακα για την ημικρανία και την καούρα, μπορεί να παρατηρήσετε μια αύξηση του σωματικού βάρους. Αν λοιπόν υποψιάζεστε πως το φάρμακό σας επηρεάζει το βάρος σας, καλό είναι να απευθυνθείτε στο γιατρό σας για να σας βρει μια εναλλακτική θεραπεία.

Δεν λειτουργεί σωστά το πεπτικό σας σύστημα. Τα πεπτικά προβλήματα μπορεί να σας προσθέσουν επιπλέον κιλά ακόμα και εάν προσέχετε τη διατροφή σας. Εάν παρατηρήσετε ότι τον τελευταίο καιρό έχετε δυσκοιλιότητα τότε ίσως σας βοηθήσει η λήψη προβιοτικών. Αν όμως εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα επικοινωνήστε με το γιατρό σας ώστε να αποκλείσετε άλλες παθήσεις.

Σας λείπουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά. Η χαμηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, σίδηρο ή έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να μειώσουν τα ενεργειακά σας επίπεδα ή να μεταβάλουν το μεταβολισμό σας έτσι ώστε να παίρνετε κιλά. Εφόσον πιστεύετε πως έχετε κάποια ανεπάρκεια καλό είναι να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

Μεγαλώνετε. Όσο περνάνε τα χρόνια ο μεταβολισμός επιβραδύνεται. Με αποτέλεσμα να χρειάζεστε περισσότερη άσκηση και λιγότερο φαγητό για να διατηρήσετε το βάρος σας. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσετε είναι πως όσο μεγαλώνετε πρέπει να προσέχετε όλο και περισσότερο τη διατροφή σας.

Έχετε το σύνδρομο Cushing. Η αύξηση του σωματικού βάρους που συνοδεύεται από υψηλή αρτηριακή πίεση, οστεοπόρωση και μεταβολές την ποιότητα του δέρματος, μπορεί να είναι σημάδι ότι το σώμα σας δεν επεξεργάζεται τα θρεπτικά συστατικά όπως πρέπει. Και σε αυτή την περίπτωση ίσως έχετε σύνδρομο Cushing και είναι σημαντικό να επισκεφτείτε το γιατρό σας.

jenny.gr