Μήπως πλένεις με λάθος τρόπο τα μαγιό σου;

Όλες έχουν κάποια μαγιό που τα λατρεύουν, αλλά συχνά αυτά με την πάροδο του χρόνου καταστρέφονται και χάνουν την φόρμα τους ή ξεθωριάζουν. Αυτό συμβαίνει πιθανά γιατί τα πλένεις με λάθος τρόπο.

Το πρώτο που θα έπρεπε όλοι να ξέρουν (όμως κάποιοι δεν το ξέρουν) είναι πως τα μαγιό (και τα δικά σου και των παιδιών και του συντρόφου σου) αν έχουν πάνω τους μεταλλικά, πλαστικά, ξύλινα ή γενικά κάποια διακοσμητικά στοιχεία: από μεταλλικές ετικέτες brands, μέχρι χάντρες, κόμπους, στρας, πλαστικά στοπ σε κορδόνια κ.λπ. δεν μπαίνουν ποτέ στο πλυντήριο.

Επίσης ισχύει πως δεν χρειάζεται να πλένεις τα μαγιό καθημερινά με απορρυπαντικό. Μπορείς απλά να τα βυθίζεις σε κρύο καθαρό νερό για περίπου 30 λεπτά μετά από κάθε χρήση.

Κάθε τρεις περίπου χρήσεις μπορείς να τα πλένεις με απορρυπαντικό για ευαίσθητα ρούχα που δεν κάνει πολύ αφρό.

Επίσης θυμήσου πως τα μαγιό δεν τα στίβουμε και δεν τα απλώνουμε απευθείας στον ήλιο, γιατί χάνουν την ελαστικότητά τους και το χρώμα τους. Ιδανικά άπλωσε τα μαγιό για να στεγνώσουν το απόγευμα και μην τα αφήνεις ποτέ εκτεθειμένα στον καυτό καλοκαιρινό ήλιο. Αυτό σημαίνει πως δεν τα αφήνεις απλωμένα και πάνω σε ξαπλώστρες ή ομπρέλες όταν είσαι στην παραλία.