Μελωδικά Όνειρα

Όποιος είχε την τύχη να ακούσει τον Θεόδουλο Χαραλάμπους κάπου, τότε σίγουρα έχει συγκρατήσει το όνομά του. Το ξεχωριστό του παρουσιαστικό, αλλά και η ιδιαίτερη του φωνή τον καθιστούν ό,τι πιο φρέσκο έχει να επιδείξει η περιοχή σε φωνή «μουσικής σκηνής».

Η ενασχόλησή του με τη μουσική χρονολογείται πολύ πίσω καθώς ξεκίνησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας όταν ήταν μόλις 7 χρονών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μετά τις πρώτες μας αναγνωριστικές συστάσεις, η μουσική ήταν, είναι και θα είναι για τον ίδιο τρόπος ζωής.

Δεν είναι απλά μια τέχνη ή ένα βιοποριστικό επάγγελμα. Είναι λόγος ύπαρξης, έκφρασης και αυτοδημιουργίας. Ξυπνάει με τη μουσική, περνάει τη μέρα του παίζοντας ή ακούγοντας μουσική και κοιμάται με μουσική.

Στην ερώτησή μου πότε αντιλήφθηκε το πάθος του για τη μουσική, μου εξηγεί ότι παρόλο που ανέκαθεν ήξερε ποιο είναι το μονοπάτι που έπρεπε να ακολουθήσει, ένιωσε έτοιμος στα 23 του. Ποτέ δεν είναι αργά όπως μου εξηγεί με χαμόγελο.

Ενώ σπούδαζε μηχανολογία στο ΤΕΠΑΚ αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του να ξεκινήσει τις μουσικές του σπουδές. Η πιο ιδιαίτερη στιγμή που μπορεί να θυμηθεί στην πορεία του ήταν όταν έπαιξαν με το τότε συγκρότημα του “Drivethru” το 2012 στο Σκαλί της Αγλαντζιάς για να ανοίξουν τις συναυλίες των 2 αγαπημένων ελληνικών ροκ συγκροτημάτων «Μπλε» και «Κίτρινα Ποδήλατα». Εκτός από την απίστευτη μουσική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτοπροσώπως αυτούς τους μοναδικούς καλλιτέχνες.

Όπως μου εξηγεί « Σχεδόν κάθε σπίτι σήμερα έχει ένα άτομο που ασχολείται με την μουσική. Για να ξεχωρίσει κάποιος πρέπει να αποκτήσει αυθεντική ταυτότητα και να παραμείνει πιστός σε αυτή, χωρίς να λογαριάζει κανένα κόστος». Θεωρεί δε, ότι το ταλέντο, η μουσικότητα και η σκληρή δουλειά διαδραματίζουν μέγιστο ρόλο στο να διαπρέψει κανείς».

Εδώ και δύο περίπου χρόνια, συνεργάζεται με δυο παιδιά από το Παραλίμνι, τον Δημήτρη Πασχάλη και την αδερφή του Ελίνα όπου εμφανίζονται 3-4 φορές τον μήνα στο Ζυθοκαφενείο «Απανεμιά» στο Παραλίμνι. Παράλληλα εμφανίζονται περιστασιακά και σε άλλους χώρους εντός και εκτός της περιοχής μας. Επόμενος του στόχος είναι να τελειώσει τις μουσικές του σπουδές, και να ασχοληθεί περισσότερο με τη σύνθεση.

Πολλά όπως μας αναφέρει είναι τα ανεκπλήρωτά του όνειρα… Ένα από αυτά, όπως και κάθε «νέου» καλλιτέχνη στον
χώρο της μουσικής, είναι να μπορεί η μουσική του να επηρεάζει θετικά το κοινό.

Θέλει η μουσική του να έχει σημασία, να αγγίζει τις καρδιές και να εμπνέει, να περνά μηνύματα όμοια με εκείνα που
κάποτε ώθησαν και τον ίδιο προς την τέχνη αυτή. Όπως ο ίδιος ομολογεί, τα μουσικά πρότυπα με τα οποία μεγάλωσε συνέβαλαν αποφασιστικά στη διαμόρφωση του μουσικού του χαρακτήρα, αν και κάποια από αυτά θεωρούνται κάπως αμφιλεγόμενα.

Άκουγε τα πάντα, από κλασσική μουσική μέχρι και hard rock. Από την ελληνική μουσική ξεχωρίζει ως πρότυπο τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, ενώ μεγάλο ρόλο στη μουσική του πορεία έπαιξε και η μορφή του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου. Όπως ο ίδιος επισημαίνει «Ένας καλλιτέχνης στον χώρο της μουσικής πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχει όρεξη για σκληρή δουλειά. Η εξάσκηση και η δουλειά ακονίζει το ταλέντο. Επίσης η μουσική θέλει «γερό στομάχι» γιατί τίποτα δεν προσφέρεται έτοιμο. Αντίθετα, όλα κερδίζονται με κόπο».