Η φωτογραφία που «άγγιξε» το διαδίκτυο

Ενα 11χρονο αγόρι κλαίει σπαρακτικά, δίπλα στο άψυχο σώμα του πατέρα του. Αυτή η φωτογραφία ράγισε καρδιές στα social media και βοήθησε να συγκεντρωθούν περίπου 43.829 δολάρια για την οικογένεια του νεκρού άνδρα.

Ο 27χρονος Ανιλ εργαζόταν σε υπονόμους στο Δελχί. Εχασε τη ζωή του όταν κόπηκε το σχοινί με το οποίο τον κατέβαζαν. Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο στην Ινδία σκοτώνονται 100 εργαζόμενοι σε υπονόμους.

AdTech Ad
Ο Σιβ Σούνι, δημοσιογράφος των Hindustan Times, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Τwitter δύο φωτογραφίες που παιδιού, που θρηνούσε δίπλα στον πατέρα του, λίγο πριν αποτεφρωθεί. «Εχω δει πολλές τραγωδίες στη δουλειά μου. Αλλά δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε στο BBC. Η οικογένεια δεν μπορούσε καν να καλύψει το κόστος της αποτέφρωσης του Ανιλ και τη βοήθησαν γείτονες, έγραψε στην ανάρτησή του ο δημοσιογράφος.

Η υπόθεση συγκίνησε πολλούς χρήστες του Twitter αλλά και μία ΜΚΟ, που άνοιξε λογαριασμό για δωρεές και μέσα σε μία ημέρα συγκεντρώθηκαν 43.829 δολάρια για την οικογένεια, που δεν είχε συνέλθει ακόμη από το προηγούμενο χτύπημα της μοίρας. Μόλις πριν από μία εβδομάδα, πέθανε ο μόλις τεσσάρων μηνών γιος του Ανιλ από πνευμονία, καθώς δεν είχε χρήματα για φάρμακα.