Αυτός είναι ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο

Όσο και αν λέμε ότι «τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία», πόσοι από εσάς δεν έχετε αναρωτηθεί πώς θα ήταν η ζωή σας αν είχατε ατελείωτα αποθέματα χρημάτων; Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι αυτό του Νορβηγού Gustav Magnar Witzøe.

Ο 25χρονος είναι απίστευτα νέος, όμορφος και αναμφισβήτητα τυχερός.

Ο νεαρός βορειοευρωπαίος χρωστά την λαμπερή ζωή του σε ένα νοστιμότατο και θρεπτικό πλάσμα της θάλασσας που ζει σε κρύα νερά στο βόρειο Ατλαντικό και σε ποταμούς που εκβάλλουν σε αυτό. Ο σολομός εκτρέφεται σε ιχθυοκαλλιέργειες, με κύριες χώρες παραγωγής τη Νορβηγία, το Καναδά και τη Χιλή.

Ο Gustav κατέχει σχεδόν το ήμισυ της νορβηγικής εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας Salmar, μιας εκ των μεγαλύτερων παραγωγών σολομού στον κόσμο, ένα δώρο που του χάρισε ο πατέρας του ένα χρόνο αφότου αποφοίτησε από το σχολείο.

«Ο μπαμπάς ήταν μηχανικός και δεν είχαμε τόσα πολλά λεφτά όταν ήμουν μικρός. Δεν υπήρχαν ποτέ πολλά λεφτά κάτω από το στρώμα», είχε δηλώσει σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στο νορβηγικό σάιτ, Dagens Naeringliv. «Με μεγάλωσαν έτσι ώστε να είμαι ταπεινός με τα χρήματα», συμπλήρωσε θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πείσει ίσως ότι δεν είναι από εκείνα τα διαδικτυακά «πλουσιόπαιδα» που επιδεικνύουν την αστραφτερή ζωή τους για τα likes και τον followers. Σε αυτό μάλλον δεν έχει μείνει και τόσο πιστός.

Ο 25χρονος, κατεβαίνει συχνά από τον κρύο βορρά για πιο εύκρατα και σικ- θερμά κλίματα όπως το Ντουμπάι και Άμπου Ντάμπι, ρίχνει τις βουτιές του στα καταγάλανα ελληνικά νερά, πετάγεται με το αεροπλάνο του για σκι κάπου στην Ελβετία, κατεβαίνει για γκολφ- ένα από τα χόμπι που ακολουθεί φανατικά και ίσως τον διατηρεί σε αυτή τη φόρμα που είναι-, στο Λας Βέγκας. Όταν δεν είναι πάνω σε χιονοπέδιλα ή σε κάποιο γιοτ, γυρίζει τη μίζα της Πόρσε του και οδηγεί γύρω στα στενά και λεωφόρους της άρτιας πατρίδας του.

Επτά χρόνια μετά το τέλος των σχολικών του περιπετειών, και η περιουσία του αξίζει κάτι περισσότερα και κάτι λιγότερα από 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.