«7 Θάνατοι της Μαρίας Κάλλας»

Μία όπερα για τον έρωτα που πεθαίνει και ένας φόρος τιμής στην εμβληματική Μαρία Κάλλας -η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν σταματά ποτέ να εμπνέεται και να εξελίσσεται. 

Η «γιαγιά της performance art» επιμένει στην τέχνη και επιστρέφει στα μετά-covid καλλιτεχνικά δρώμενα με την πρώτη της όπερα που έχει τίτλο7 Deaths of Maria Callas

H όπερα παρουσιάστηκε στο θέατρο Bayerische Staatsoper του Μονάχου, ενώ στις 5 Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμη για online παρακολούθηση στην ιστοσελίδα του. 

«Η ζωή της Μαρίας Κάλλας μοιάζει σε πολλά σημεία με τη δική μου -όπως το να πεθαίνεις από μια ραγισμένη καρδιά, από το χέρι εκείνου που αγαπάς», δήλωσε η Αμπράμοβιτς στο Artnet. 

Στο έργο, η ίδια σκιαγραφεί μέσα από τις διασημότερες ερμηνείες όπερας της Κάλλας, το δράμα της προσωπικής της ζωής και τον τραγικό της έρωτα για τον Αριστοτέλη Ωνάση, που τελικά παντρεύτηκε την Τζάκι Κένεντι. Όσοι βρίσκονταν κοντά στην Κάλλας, υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για μια απώλεια που δεν ξεπέρασε ποτέ, και μία προσωπική ήττα που επηρέασε βαθύτατα την καριέρα της. 

Η παραλληλισμός γίνεται για τη σχέση της Αμπράμοβιτς με τον καλλιτέχνη Paolo Canevari που έληξε πριν περίπου 10 χρόνια και για την οποία η ίδια υπήρξε ιδιαίτερα ανοιχτή, εντός και εκτός της δουλειάς της. 

Το καλλιτεχνικό highlight που εντοπίζουμε, μην έχοντας ακόμα δει την παράσταση, είναι ότι τα κοστούμια επιμελήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Burberry, Riccardo Tisci με τον οποίο η Αμπράμοβιτς διατηρεί μακρόχρονη φιλία. Μάλιστα, πρόσφατα αναρτήθηκε ένα βίντεο στο Instagram του οίκου, στο οποίο οι δύο καλλιτέχνες συζητούν εξ΄αποστάσεως για το έργο.

https://www.instagram.com/tv/CEjBYbSHqo4/?utm_source=ig_embed

Πηγή bovary.gr/