Το 14ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας πέρασε στην ιστορία ως το καλύτερο και πιο επιτυχημένο Φεστιβάλ στο είδος του σε Κύπρο και Ευρώπη

Εξαιρετική επιτυχία, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, σημείωσε το 14ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, τόσο από πλευράς προσέλευσης, μιας και κάθε βράδυ γινόταν το αδιαχώρητο στο χώρος της κεντρικής πλατείας και γύρω από το Μεσαιωνικό Μοναστήρι, όσο και από πλευράς διοργάνωσης και συμμετοχής.

Για οκτώ ημέρες από τις 12 μέχρι τις 19 Οκτωβρίου η Αγία Νάπα  μετατράπηκε σε μία παραμυθένια μεσαιωνική πόλη με  τους δημότες και τους επισκέπτες της (μικρούς και μεγάλους) να απολαμβάνουν και να ενθουσιάζονται με τα εξαίρετα θεάματα και τις διάφορες επιδείξεις που προέβαιναν τόσο κατά τη διάρκεια των παρελάσεων κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου, όσο και πάνω στη σκηνή, τα μέλη των 25 αξιόλογων μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων και ομάδων από τη Ρωσία, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία,  Γερμανία, Τσεχία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Βενετία και την Κύπρο,  και να γίνονται ένα με τους ιππότες, τους ακροβάτες, τις πριγκίπισσες, τους δράκους, τις μάγισσες, νεράϊδες, και τους παραμυθένιους ήρωες.

Απόλαυσαν επίσης υπέροχες συναυλίες από τους εξαίρετους και μοναδικούς καλλιτέχνες όπως είναι ο Μανώλης Μητσιάς, ο Μιχάλης Κουλουμής, ο Ισπανός πολυοργανίστας Efren Lopez, το μουσικοχορευτικό σχήμα «Cafe Aman» από την Κωνσταντινούπολη, η Τασούλα Καλλένου και ο Κούλης Θεοδώρου καθώς και την όπερα του Κύπριου συνθέτη Πολύβιου Χαραλάμπους «Αγία Νάπα – Ιστορία Χιλιάδων χρόνων», στην οποία συμμετείχαν η ορχήστρα Commandaria με μαέστρο τον Φράνσις Γκάϋ, οι σοπράνο Αύρα Σιάτη, ΄Ελλη Κουτσούλη και Γεωργία Πολυνείκη, ο Τενόρος Μάριος Χαραλάμπους, ο Μπάσος Κυριάκος Σοφοκλέους και οι Χορωδίες «Ευαγόρας» Αμμοχώστου και «Ορφέας» Πάφου.

Οι θαμώνες του 14ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Αγίας Νάπας θαύμασαν επίσης στους εξωτερικούς χώρους του Μεσαιωνικού Μοναστηριού τις  αξιόλογες εκθέσεις Μεσαιωνικών μασκών, κοσμημάτων, κεραμικών,  αγιογραφιών, μεσαιωνικού οπλισμού, χειροτεχνίας, μεσαιωνικών φορεμάτων και δοκίμασαν διάφορα εδέσματα και κρασί.

Τελώντας τη λήξη του Φεστιβάλ και κηρύσσοντας παράλληλα το 15ο Μεσαιωνικού Φεστιβάλ (10-17 Οκτωβρίου 2020), ο Αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέτου εκ μέρους του Δημάρχου κ. Γιάννη Καρούσου, ανέφερε ότι ένα ακόμη Μεσαιωνικό Φεστιβάλ στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός που θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα Φεστιβάλ στο είδος του τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, την Πολιτιστική Λειτουργό καθώς και όλο το τμήμα της Πολιτιστικής Υπηρεσίας του Δήμου και όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη  βοήθειά τους.

Ο κ. Ζαννέτου απένειμε μεταθανάτια πλακέτα στην αδελφή του αείμνηστου Γιώργου Κογιώνη κυρία Βιβή Κογιώνη για την πολύχρονη προσφορά  και τη μεγάλη συμβολή του στη διοργάνωση του Φεστιβάλ κυρίως στον τομέα των εκθέσεων. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας αφιέρωσε το φετινό Φεστιβάλ στη μνήμη του. Ο Αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας απένειμε επίσης αναμνηστικές πλακέτες στους εκπροσώπους των συγκροτημάτων και ομάδων και στους εθελοντές. Ενθουσιασμένοι τόσο από το υψηλό επίπεδο του Φεστιβάλ όσο και από τη φιλοξενία ήταν και όλοι οι καλλιτέχνες όλων των ξένων.