Το «Πεδίο με τις Σημαίες» κόσμησε το Καπιτώλιο για την ορκωμοσία Μπάιντεν

Η μέρα για την ορκωμοσία του 46ου Πρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών έφτασε. Μόνο που αυτή την φορά έχει γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ το Καπιτώλιο και οι περιβάλλοντες χώροι θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη καθώς θα είναι γεμάτοι από άντρες της εθνοφρουράς για τον φόβο επεισοδίων από υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Σχεδόν 200.000 σημαίες καλύπτουν τον χώρο του «Νάσιοναλ Μολ», του εθνικού πάρκου της Ουάσιγκτον, που βρίσκεται μεταξύ του Μνημείου Λίνκλολν και του Καπιτωλίου, προς τιμήν των 400.000 νεκρών στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον κορονοϊό, αλλά και όσων δεν θα μπορούν να παραστούν στην ορκομωσία.

Τα παρτέρια με τις σημαίες φωταγωγήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας από 56 πυλώνες φωτός, με κάθε έναν απο αυτούς να εκπροσωπεί και μία πολιτεία.

Το μήνυμα που απευθύνθηκε ο Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του κατά την ορκωμοσία ακολούθησε το πνεύμα της προεκλογικής του καμπάνιας για «Ενωμένη Αμερική» (America United), καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν την πιο διχαστική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας τους.

Το «Πεδίο με τις Σημαίες» καλύπτουν...
Το «Πεδίο με τις Σημαίες» καλύπτουν τον χώρο του «Νάσιοναλ Μολ», του εθνικού πάρκου της Ουάσιγκτον, ενώ το Καπιτώλιο ετοιμάζεται για τις εκδηλώσεις της ορκωμοσίας.
Τα παρτέρια με τις σημαίες...
Τα παρτέρια με τις σημαίες φωταγωγήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας από 56 πυλώνες,  με κάθε έναν απο αυτούς να εκπροσωπεί και μία πολιτεία.
Δεκάδες χιλιάδες σημαίες...
Δεκάδες χιλιάδες σημαίες αντιπροσωπεύουν τους Αμερικάνους που δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην ιστορική τελετή της 20ης Ιανουαρίου.
Οι πυλώνες ενώ φωτίζουν...
Οι πυλώνες ενώ φωτίζουν τα παρτέρια με τις αμερικάνικες σημαίες.
Το μνημείο της Ουάσιγκτον...
Το μνημείο της Ουάσιγκτον είναι κλειστό για το κοινό έως τις 24 Ιανουαρίου για λόγους ασφαλείας κατά την ορκωμοσία.
Χιλιάδες σημαίες καλύπτουν...
Χιλιάδες σημαίες καλύπτουν τον χώρο που υπό κανονικές συνθήκες θα γέμιζε από κόσμο προκειμένουν να δουν ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών να ξεδιπλώνεται ενώπιων τους κατά την ορκωμοσία του 46ου Προέδρου.
Το «Πεδίο με τις Σημαίες»...
Το «Πεδίο με τις Σημαίες» αποτελεί μέρος των εορτασμών της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν με θέμα την «Ενωμένη Αμερική».

Πηγή huffingtonpost.gr/