Πέθανε ο Φρειδερίκος Χόντος των Hondos Center

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας ξεκίνησε το 1967.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 40 ετών άφησε μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο Φρειδερίκος Χόντος, γιος του Αργύρη Χόντου, εκ των ιδρυτών των πολυκαταστημάτων Hondos Center.

Δεύτερης γενιάς επιχειρηματίας, ο Φρειδερίκος Χόντος, ασχολήθηκε με τις οικογενειακές επιχειρήσεις και τα Hondos Center και συμμετείχε ως μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Χόντος.

Tην επιχειρηματική τους δραστηριότητα ξεκίνησε το 1967, όταν κατέβηκαν από τον τόπο καταγωγής τους τα Άγραφα Ευρυτανίας, για να αναζητήσουν μία καλύτερη τύχη.  

Αν και αρχικά ξεκίνησαν ως πλασιέ, ωστόσο το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο, τους έστρεψε πολύ γρήγορα στο εμπόριο, στο οποίο δραστηριοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, καθώς δημιούργησαν ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων που διευρύνθηκε πέραν των προϊόντων ομορφιάς και σε άλλες κατηγορίες, όπως ένδυσης, υπόδησης, είδη σπιτιού, αξεσουάρ και κοσμήματα. 

Τα πέντε αδέρφια που ίδρυσαν τα καταστήματα είναι: Ο Γιώργος, ο Γιάννης, ο Νίκος, ο Αργύρης και ο Κώστας. Όλοι τους είχαν κατέβει απ’ το χωριό τους, τις Μίκρες (σημερινά Χοντέικα) στην Αθήνα την εποχή της μεγάλης αστικοποίησης για ένα καλύτερο αύριο. Η κλίση τους, όπως αποδείχθηκε, ήταν το εμπόριο.

Ξεκίνησαν ως πλασιέ σαπουνιών, αρωμάτων και φθηνών καλλυντικών της εποχής, τα οποία διέθεταν στους υπάλληλους της Τράπεζας της Ελλάδος και στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών. Αργότερα, αναβαθμίστηκαν καθώς ανέλαβαν τη λειτουργία ενός περιπτέρου επί της οδού Ομήρου.

Το 1967, με τις πρώτες οικονομίες τους κατάφεραν να ανοίξουν το πρώτο κατάστημα ακριβώς απέναντι από το περίπτερο της Ομήρου. Έχοντας πιάσει το σφυγμό της αγοράς και τις οικονομικές αλλαγές που συντελούνται στις κοινωνίες των αστικών κέντρων απευθύνθηκαν αποκλειστικά σε γυναίκες.

Τον Ιούνιο του 2020 είχε πεθάνει από καρκίνο και ο θείος του Φρειδερίκου, Γιάννης Χόντος, σε ηλικία 67 ετών. Ο Γιάννης Χόντος είχε χάσει τη γυναίκα του επίσης από καρκίνο.

Πηγή athensvoice.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news