Ο Πελέ δίνει τον -ίσως- σημαντικότερό του αγώνα

«Θα αντιμετωπίσω αυτόν τον αγώνα με το χαμόγελο στα χείλη», έγραψε στα social media.

Ο Πελέ ανακοίνωσε στα social media πως χειρουργήθηκε το περασμένο Σάββατο για την αφαίρεση όγκου του παχέος εντέρου.

Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο οποίος θα κλείσει τα 81 χρόνια του τον ερχόμενο Οκτώβριο, χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάουλο και θέλησε να καθησυχάσει τους απανταχού θαυμαστές του.

«Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ για τα ευγενή μηνύματα. Ευχαριστώ τον Θεό γιατί νιώθω καλά και που επέτρεψε στον Δρα Φάμπιο και στον Δρα Μιγκέλ να φροντίσουν την υγεία μου. Το περασμένο Σάββατο χειρουργήθηκα, για να αφαιρέσω μια ύποπτη βλάβη στο δεξιό κόλον μου. Ο όγκος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων για τις οποίες μίλησα την περασμένη εβδομάδα.

Θα αντιμετωπίσω αυτόν τον αγώνα με το χαμόγελο στα χείλη, πολλή αισιοδοξία και χαρά για να ζήσω, περιτριγυρισμένος από την αγάπη της οικογένειας και των φίλων μου», έγραψε ο Πελέ.

«Ο ασθενής Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση το περασμένο Σάββατο για να αφαιρέσει μια ύποπτη βλάβη στο δεξιό κόλον του, στο ισραηλιτικό νοσοκομείο “Άλμπερτ Αϊνστάιν”», αναφέρει η ανακοίνωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, προσθέτοντας ότι «Ο όγκος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων καρδιαγγειακής και εργαστηριακής ρουτίνας και το υλικό στάλθηκε για παθολογική ανάλυση. Ο ασθενής, ο οποίος είναι καλά, εισήχθη στην εντατική και η πρόβλεψη είναι ότι θα μεταφερθεί στο δωμάτιό του την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου».

Την ίδια μέρα που εισήχθη στο νοσοκομείο, το περιβάλλον του Πελέ διέψευσε τις αναφορές ότι ο «βασιλιάς» είχε λιποθυμήσει. «Παιδιά, δεν λιποθύμησα και είμαι σε άριστη υγεία», είχε κάνει γνωστό τότε το «μαύρο διαμάντι» πάντα μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια ο Πελέ είχε αρκετά προβλήματα υγείας με επακόλουθες νοσηλείες. Το τελευταίο χρονολογείται τον Απρίλιο του 2019, στο Παρίσι, λόγω σοβαρής λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος. Επιστρέφοντας στη Βραζιλία, του αφαιρέθηκε μια πέτρα από τους νεφρούς.

Στα τέλη του 2014 ο Πελέ, ο οποίος είχε μόνο έναν νεφρό από τότε που ήταν ποδοσφαιριστής, είχε ήδη υποφέρει από σοβαρή λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος και νοσηλεύτηκε στην εντατική κάνοντας αιμοκάθαρση. Επίσης, έχει υποβληθεί σε διάφορες επεμβάσεις στο ισχίο και περπατά με τη βοήθεια πατερίτσας.

Πηγή city.sigmalive.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news