Ο μεγαλύτερος τρικεράτοπας στον κόσμο πουλήθηκε για σχεδόν 8 εκ. δολάρια

Είναι γεγονός ότι ο “Big John” θα είναι το απόλυτο επίκεντρο στο σπίτι του καινούργιου κατόχου του όταν εγκατασταθεί.

Αυτός ο ανώνυμος αγοραστής ξόδεψε μόλις 8 εκατομμύρια δολάρια για τον εξαιρετικά καλά διατηρημένο σκελετό αυτού του τρικεράτοπα, που ονομάζεται με στοργή Big John. Ανακαλύφθηκε στη Νότια Ντακότα το 2014, ο τρικεράτοπας έχει μήκος 7,15 μέτρα (23 πόδια) και ύψος 2,7 μέτρα (8 πόδια) στους γοφούς. Αυτό το τεράστιο θηρίο είναι επίσημα ο μεγαλύτερος τεκμηριωμένος σκελετός τρικεράτωπα, προσθέτοντας μια άλλη εντυπωσιακή όψη στον ενθουσιασμό της δημοπρασίας.

Πουλήθηκε στο Παρίσι αυτήν την εβδομάδα. Σηματοδοτεί τον πιο ακριβό σκελετό που πωλήθηκε σε όλη την Ευρώπη, αλλά οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η τιμή είναι δικαιολογημένη, λόγω της εξαιρετικά καλά διατηρημένης φύσης των σκελετών.

Ο Big John έζησε πάνω από 66 εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν μεγάλο μέρος της Γης ήταν δραστικά διαφορετικό από αυτό που είναι σήμερα.

Μπορούμε μόνο να φανταστούμε πόσο εντυπωσιακό είναι να αντικρίζεις αυτόν τον τεράστιο σκελετό από κοντά, ενώ πίνεις τον πρωινό σου καφέ.

Από Reuters και NBC News:

“Ο δεινόσαυρος πέθανε σε μια αρχαία πεδιάδα στην ήπειρο του νησιού που εκτείνεται από τη σημερινή Αλάσκα έως το Μεξικό, επιτρέποντας τη διατήρηση του σκελετού στη λάσπη”.

«Αποκτήθηκε από έναν Αμερικανό συλλέκτη και το άτομο είναι ενθουσιασμένο με την ιδέα ότι μπορεί να φέρει ένα κομμάτι σαν αυτό στην προσωπική του χρήση», δήλωσε ο Djuan Rivers, εκπρόσωπος του αγοραστή.

Πηγή mossandfog.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news