Μια γιατρός φτιάχνει ψηφιδωτά από ληγμένα χάπια

Ένα project που ξεκίνησε με αφορμή την πανδημία.

Στο πλαίσιο των «Ημερών Ρεθύμνου 2021», παρουσιάζεται και η πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση της γιατρού λοιμωξιολόγου, Ελένης Ιωαννίδου, με τίτλο «ΧΑΠΙ END».

Πρόκειται ουσιαστικά για τέχνη με ληγμένα χάπια και κάψουλες ή αλλιώς το «ευτυχισμένο τέλος» των φαρμάκων. Πρόκειται για ψηφιδωτά με ληγμένα χάπια, ένα project της γιατρού λοιμωξιολόγου στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου Ελένης Ιωαννίδου, που ξεκίνησε με αφορμή την πανδημία.

Η ενασχόλησή της με αυτήν τη μορφή τέχνης ξεκίνησε όταν λειτουργούσε το Κοινωνικό Ιατρείο, καθώς ο κόσμος πήγαινε σε αυτό φάρμακα που δεν χρησιμοποιούσε για να δοθούν σε πολίτες που εξυπηρετούνταν από το ιατρείο. Κάποια από αυτά αναπόφευκτα έληγαν σύντομα και έπρεπε να απορριφθούν. Έτσι, παρατηρώντας τα σχήματα και χρώματα των φαρμάκων, αποφάσισε να τα χρησιμοποιήσει ως υλικό για ψηφιδωτά.

Όταν ξέσπασε η πανδημία, δημιουργήθηκε η ιδέα για το project ΧΑΠΙ END, μια ενασχόληση ψυχοθεραπευτική και δημιουργική ταυτόχρονα για την Ελένη Ιωαννίδου. Πρόκειται για ένα «πάντρεμα» της επιστήμης με την τέχνη, με έργα πολύ όμορφα και γεμάτα συναίσθημα. Έργα που εκτός από την εξαιρετική τους αισθητική περνούν συγκεκριμένα μηνύματα για τον εμβολιασμό.

ligmena4.jpg
ligmena.jpg
ligmena3.jpg
ligmena2.jpgΗ διάρκεια της έκθεσης θα είναι μέχρι τις 15.12.2021.

Φωτογραφίες: Giorgos Katakis

Πηγή city.sigmalive.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news