Μια αρχαία παράδοση θέλει τις γυναίκες Θαρού να είναι καλυμμένες με τατουάζ

Η ημι-νομαδική αγροτική φυλή που ζει στα σύνορα της Ινδίας και του Νεπάλ πιστεύει ότι το μόνο πράγμα που μπορείς να πάρεις στη μετά θάνατον ζωή είναι τα τατουάζ σου.

Οι Θαρού είναι μια ημι-νομαδική αγροτική φυλή που ζει στα σύνορα της Ινδίας και του Νεπάλ. Οι ηλικιωμένες της φυλής είναι καλυμμένες με τατουάζ σε στυλ stick-and-poke, χρησιμοποιώντας βαφή που κατασκευάζουν οι ίδιες από κουρκουμά, λάδι μουστάρδας και κοπριά αγελάδας, ένα μείγμα που κάνει το τατουάζ πιο σκούρο και μόνιμο.

«Κάποιοι Θαρού πιστεύουν ότι το μόνο πράγμα που μπορείς να πάρεις στη μετά θάνατον ζωή είναι τα τατουάζ σου» λέει ο σκηνοθέτης και κινηματογραφιστής Robert Mentov. «Όμως όλο και λιγότερες γυναίκες Θαρού κάνουν τατουάζ λόγω της ανάγκης τους να αφομοιωθούν στη κουλτούρα της εποχής».

Πηγή Omar Reda

Υπάρχουν πολλές ιστορίες για την προέλευση της πρακτικής αυτής. Μια ιστορία αναφέρει οι γυναίκες της φυλής έκαναν τατουάζ για καλλωπισμό, ενώ σύμφωνα με μια άλλη ότι χρησιμοποιήθηκαν για να μην είναι ελκυστικές στους βασιλικούς αξιωματούχους που έκλεβαν τα νεαρά κορίτσια για σκλάβες του  σεξ.

«Στο παρελθόν οι γυναίκες χωρίς τατουάζ θεωρούνταν ακατάλληλες για να παντρευτούν ή να φροντίσουν το νοικοκυριό τους» συνεχίζει ο σκηνοθέτης, ο οποίος, στην ταινία του, διερευνά τη σύγκρουση της παράδοσης και του σύγχρονου τρόπου ζωής που είναι ορατή από την ένταση που επικρατεί ανάμεσα στις γυναίκες της φυλής. Σήμερα οι γυναίκες και τα κορίτσια πρέπει να μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο και να εργάζονται ελεύθερα χωρίς το στίγμα των τατουάζ».

Πηγή lifo.gr/, nowness