Κολύμπι μαζί με ένα από τους μεγαλύτερους καρχαρίες του κόσμου

“Deep Blue” είναι το όνομα αυτού του τεράστιου θηλυκού Μεγάλου Λευκού καρχαρία, που έχει μήκος 20 πόδια και πολλές χιλιάδες κιλά.

Αυτοί οι γενναίοι δύτες όχι μόνο πλησιάζουν τον καρχαρία, αλλά κολυμπούν δίπλα του, κρατώντας το πτερύγιο του καθώς σύρεται απαλά στο νερό.

Είναι γνωστό ότι οι καρχαρίες έχουν παρεξηγηθεί εδώ και δεκαετίες και τώρα μειώνονται κάθε μέρα , λόγω υπεραλίευσης και θανάτωσης. Πράγματι, πολλά είδη απειλούνται και κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

Οι καρχαρίες δεν είναι κακοί και οι άνθρωποι ενέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο γι ‘αυτούς παρά αυτά προς εμάς. Ακόμα κι έτσι, θα ήταν αρκετά βιαστικό να κολυμπήσει κανείς δίπλα σε τόσο δυνατά και γεμάτα χάρη πλάσματα.

«Η δύτης, συντηρητής και θαλάσσιος βιολόγος Ocean Ramsey, η οποία φαίνεται να έχει έναν εκπληκτικό τρόπο με καρχαρίες, φάλαινες και άλλα μεγάλα πλάσματα της θάλασσας, κολύμπησε δίπλα σε έναν τεράστιο θηλυκό μεγάλο λευκό καρχαρία στα νερά του Οάχου της Χαβάης. Ο «Deep Blue», όπως είναι γνωστός, είναι ένας από τους μεγαλύτερους μεγάλους λευκούς καρχαρίες στον κόσμο. Η Ramsey χάρηκε διπλά όταν έμαθε ότι όχι μόνο αυτός ήταν ο ίδιος καρχαρίας με τον οποίο κολυμπούσε στις προηγούμενες καταδύσεις, αλλά ότι πίστευε ότι ο καρχαρίας ήταν έγκυος ».

Πηγή mossandfog.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news