Ιαπωνία: Η ιστορική κατοικία που έγινε ξενοδοχείο

Το απόλυτο ησυχαστήριο.

Μια ιστορική οικία, ηλικίας άνω των εκατό ετών -ιδιοκτησία κάποτε του δημάρχου της περιοχής- μεταμορφώθηκε σε ένα ήσυχο ξενοδοχείο το οποίο είναι ανοιχτό στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον. 

Στο ορεινό χωριό Γιαμαζόε, που βρίσκεται στην περιοχή Νάρα, στην νότια Ιαπωνία, το ξενοδοχείο «Ume, Yamazoe», χτισμένο στους ήσυχους πρόποδες των βουνών, θολώνει τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού. 

Αποτελείται από τρία ξύλινα κτήρια που έχουν φωλιάσει στην πλαγιά ενός λόφου: από το κύριο, το οποίο περιλαμβάνει τον χώρο υποδοχής, την κουζίνα και ένα δωμάτιο· και από δύο επιπλέον καταλύματα.

«Τα ξενοδοχεία έχουν την τάση να γυρίζουν την πλάτη στο έξω, επιδιώκοντας ιδιωτικότητα· εμείς όμως σκεφτήκαμε να περιλάβουμε μέσα το έξω, ανοίγοντας επί τούτου ένα μέρος του ξενοδοχείου» αναφέρει το γραφείο Atelier Satoshi Takijiri Architects που μαζί με το OHArchitecture ανέλαβαν την ανακαίνιση και ανακατασκευή του κτιρίου.

Το «Ume, Yamazoe» σχεδιάστηκε για να συνδέσει τους επισκέπτες με την ιαπωνική φύση και, ταυτόχρονα, να μην ενδίδει στην «υπερβολική φιλοξενία».

Εστιάζει στην εμπειρία του άμεσου περιβάλλοντος, με υπαίθρια σάουνα, εστία φωτιάς, σημεία να σταματήσει κανείς και να πιάσει κουβέντα με ντόπιους και εύκολη πρόσβαση στα ορεινά μονοπάτια που περιβάλλουν την ιδιοκτησία.

Αρχαία πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, η Νάρα διατηρεί ακόμη την αύρα που έρχεται από τα βάθη του χρόνου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, designboom.com

Πηγή huffingtonpost.gr