Η συγκλονιστική ομιλία του Χοακίν Φίνιξ στα Όσκαρ

Ο Χοακίν Φίνιξ ήταν ο μεγάλος νικητής των φετινών Όσκαρ.

Το αδιαφιλονίκητο φαβορί επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, κατακτώντας το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την συγκλονιστική ερμηνεία του στο «Joker».

Ο 45χρονος ηθοποιός έβγαλε έναν συγκινητικό λόγο όταν ανέβηκε στη σκηνή να παραλάβει το χρυσό του αγαλματίδιο.

Μίλησε για τα «θλιβερά ζητήματα» που αντιμετωπίζει ο κόσμος αλλά ότι τα θεωρεί περισσότερο ως έναν ενοποιητικό παράγοντα παρά διαχωριστικό και ζήτησε από όλους να ζουν με αγάπη και συμπόνια. Θέλοντας να το τονίσει αυτό, ο Χοακίν απήγγειλε έναν στίχο γραμμένο από τον αδικοχαμένο αδερφό του, Ρίβερ: «Τρέξε προς την σωτηρία με αγάπη και η ειρήνη θα ακολουθήσει».

Συνέχισε λέγοντας: «Ήμουν ένα κάθαρμα όλη μου την ζωή. Ήμουν εγωιστής. Ήμουν σκληρός μερικές φορές, δύσκολος σαν συνάδερφος και είμαι ευγνώμων που πολλοί από εσάς σε αυτή την αίθουσα μου έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία. Και νομίζω ότι αυτό συμβαίνει όταν είμαστε στο καλύτερο δυνατό μας, όταν υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Όχι όταν ακυρώνουμε ο ένας τον άλλον για λάθη του παρελθόντος, αλλά όταν βοηθάμε ο ένα τον άλλον να ωριμάσει, όταν εκπαιδεύουμε ο ένας τον άλλον, όταν καθοδηγούμε ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι το καλύτερο της ανθρωπότητας».

Ο Χοακίν Φίνιξ
Ο Χοακίν Φίνιξ /Φωτογραφία: AP

Ακόμη δήλωσε ότι η ηθοποιία επέτρεψε σε αυτόν και σε πολλούς άλλους να «χρησιμοποιήσουν την φωνή τους για εκείνους που δεν έχουν φωνή». 

«Σκέφτηκα πολύ σχετικά με μερικά από τα δυσάρεστα θέματα που αντιμετωπίζουμε συλλογικά. Και νομίζω ότι κατά καιρούς αισθανόμαστε ή αναγκαζόμαστε να νιώθουμε πως προασπιζόμαστε διαφορετικές αιτίες. Αλλά όσον αφορά εμένα, αυτό που βλέπω είναι η κοινότητα. Νομίζω ότι, είτε μιλάμε για ανισότητα μεταξύ φύλων ή για ρατσισμό ή για θέματα των ιθαγενών ή για δικαιώματα των ζώων, μιλάμε για την καταπολέμηση της αδικίας. Πιστεύω ότι χρησιμοποιούμε την αγάπη και την συμπόνια, ως κατευθυντήριες αρχές για να δημιουργήσουμε, να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε συστήματα αλλαγής που είναι ευεργετικά για τα όντα και το περιβάλλον» κατέληξε ο Χοακίν Φίνιξ στην ομιλία του.

Ο Χοακίν Φίνιξ

Πηγή bovary.gr/