Η εταιρεία που που ξεκίνησε με 311 δολάρια και πουλήθηκε 928 εκατομμύρια

To 1941 ένας 24χρονος νεαρός που παράτησε το σχολείο, ο Carl N. Karcher και η σύζυγός του είχαν πάνω τους μόνο 15 δολάρια (241 δολάρια σημερινα). Οπότε αποφάσισαν να βάλουν ενέχυρο το αυτοκίνητο τους και να δανειστούν 311 δολάρια. Με αυτό αγόρασαν ένα καροτσάκι στο οποίο έφτιαχναν χοτ-ντογκ.

Μπορεί τότε να μην έμοιαζε κάτι σπουδαίο και η δουλειά με το καροτσάκι ήταν εύκολο να αποτύχει, αφήνοντάς τους χρεωμένους. Όμως για καλή τους τύχη, οι δουλειές πήγαν καλά και κατάφεραν να αγοράσουν ακόμα ένα. Σε δυο χρόνια είχαν αγοράσει ήδη τέσσερα.

Η δουλειές συνέχισαν να πάνε καλά και οι Κarcher αποφάσισαν να αγοράσουν ένα εστιατόριο το οποίο ονόμασαν Carl’s Drive in Barbeque. Στο μενού, εκτός από τα χοτ-ντογκ προστέθηκαν και χάμπουργκερ, το οποίο αποδείχτηκε μια ακόμα καλή απόφαση.

Την δεκαετία του 1950, το ζευγάρι αγόρασε ακόμα ένα μικρότερο εστιατόριο, στο οποίο επικεντρώθηκαν στο γρήγορο σέρβις. Ήταν το πρώτο μαγαζί fast food των Karcher που σε λίγα χρόνια πολλαπλασιάστηκαν.

Το 1981 ο Carl Karcher ίδρυσε την εταιρεία «Karcher Enterprises», ένα franchise με 300 εστιατόρια. Η αλυσίδα συνέχισε να επεκτείνεται και σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 1.000 «Carl’s Jr» σε διάφορες τοποθεσίες.

https://clicklancashire.com/2019/04/22/video-ad-shows-lenovo-z6-pro-has-a-notch-camera-features.html

@clicklancashire.com

Ο Carl Κarcher πέθανε σε ηλικία 90 ετών το 2008. Η επί 67 χρόνια σύζυγός του «έφυγε» δυο χρόνια νωρίτερα. Η εταιρεία που ξεκίνησε με 311 δολάρια, είχε τότε χιλιάδες εστιατόρια σε 40 πολιτείες και 13 χώρες. Τον Δεκέμβριο του 2013, 72 χρόνια μετά την αγορά του πρώτου καροτσιού η Carl Karcher Enterprises πουλήθηκε έναντι 928 εκατομμυρίων από την εταιρεία Thomas H. Lee Partners. Μάλλον πρέπει να την κρίνουμε επιτυχημένη, έτσι;

Πηγή e-daily.gr/