Δωρεάν smartphones σε αστέγους για να μπορέσουν να μείνουν συνδεδεμένοι

Η οργάνωση Crisis θα προσφέρει στους αστέγους smartphones ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και να αισθάνονται περισσότερο συνδεδεμένοι.


Σε χιλιάδες αστέγους στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να δοθούν δωρεάν smartphone ως μέρος μιας εκστρατείας για την αντιμετώπιση της κοινωνικής απομόνωσης και του ψηφιακού αποκλεισμού. Η φιλανθρωπική οργάνωση για τους αστέγους Crisis, θα προσφέρει smartphone και δεδομένα αξίας 700.000 λιρών μέσα στους επόμενους 12 μήνες, στο πλαίσιο μιας διετούς συνεργασίας με την Tesco Mobile, η οποία θα παρέχει τις συσκευές και την πίστωση.

Με πολλές υπηρεσίες να γίνονται διαδικτυακές για να μειωθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, η πανδημία έχει αναδείξει το αυξανόμενο πρόβλημα του ψηφιακού αποκλεισμού των ευάλωτων ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των περίπου 300.000 αστέγων που ζουν σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο, πολλοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την πρόσβαση σε υπηρεσίες στήριξης, τη διεκδίκηση παροχών και την αναζήτηση εργασίας.

Η πρόσβαση σε ένα τηλέφωνο ή στο διαδίκτυο είναι ζωτικής σημασίας για πάρα πολλούς ανθρώπους σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας ώστε να παραμένουν συνδεδεμένοι. Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι κάτι που οι άστεγοι συχνά δεν το έχουν, και αυτό προστίθεται στα συναισθήματα απομόνωσης και άγχους που βιώνουν, εξηγεί ο Τζον Σπάρκς, διευθύνων σύμβουλος της Crisis.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, παρείχαμε 1.000 κινητά τηλέφωνα σε πελάτες για να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να συνεχίσουν να έχουν ψηφιακή πρόσβαση στην υποστήριξη, να επανασυνδεθούν με την οικογένεια και τους φίλους τους και να βρουν κάποιο ασφαλές μέρος για να εγκατασταθούν. 

Θα συνεχίσουμε αυτό το έργο και θα διασφαλίσουμε ότι ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός ατόμων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την έλλειψη στέγης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορεί να επικοινωνήσει με την Crisis και άλλες υπηρεσίες για να τους βοηθήσουμε να επιλύσουν οριστικά αυτό το πρόβλημα.

Πηγή psychologynow.gr/