Γράφουν και σβήνουν ονόματα για τις Προεδρικές 

Με κινούμενη άμμο μοιάζει το πολιτικό σκηνικό, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά αμφίρροπο αλλά και απρόβλεπτο πεδίο για τις πολιτικές δυνάμεις. Η αβεβαιότητα που κυριαρχεί εξαιτίας των διαρκών ανατροπών και εξελίξεων προκαλεί νευρικότητα σε όλα τα επίπεδα. Η πρόωρη και μακράς διάρκειας προεκλογική, που έχει ξεκινήσει, σε συνδυασμό με τον κατακερματισμό δυνάμεων και τάσεων που φαίνεται να επικρατεί στην κοινωνία, δημιουργεί ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τα κόμματα. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, παρατηρείται το φαινόμενο του αυτοεγκλωβισμού των πολιτικών δυνάμεων στον τρόπο που καλούνται να διαχειριστούν το κεφάλαιο των Προεδρικών.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος μπήκε πρώτος στον χορό, σπεύδει για να προλάβει ενόσω οι άλλοι δεν έχουν εκκινήσει. Στην Πινδάρου προχώρησαν με τη σύσταση επιτελείων σε όλες τις πόλεις, αναθέτοντας ρόλο σε όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ επιστράτευσε ακόμα και την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, αλλά και υπουργούς της Κυβέρνησης σε μία πορεία προς τη βάση του κόμματος. Στόχος να περάσουν το μήνυμα πως ένας είναι ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ. 

Την ίδια ώρα, ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ετοιμάζεται για το άνοιγμα πολιτικού γραφείου, συνεχίζει καθημερινώς τις επαφές του με κόσμο. Ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσονται τα δεδομένα θεωρείται από το περιβάλλον του ευνοϊκός. Ταυτόχρονα, προτάσσεται διαρκώς η δημοτικότητά του για την οποία επικαλούνται μετρήσεις που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στο ΑΚΕΛ τα τελευταία εικοσιτετράωρα γράφουν και σβήνουν ονόματα ως πιθανές εναλλακτικές επιλογές, ενώ εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη «επίσημη» συνάντηση Στ. Στεφάνου και Νικ. Παπαδόπουλου με ατζέντα την πιθανή συνεργασία.

Κομβικό σημείο το σημερινό συνέδριο του ΔΗΚΟ. Τρεις οι κυρίαρχες τάσεις: Η πρώτη αφορά το «Νικόλας και μόνο Νικόλας», η δεύτερη Χριστοδουλίδης και όποιος θέλει ακολουθεί και η τρίτη, πρώτα συνεργασία με ΑΚΕΛ και μετά υποψήφιος.

Πηγή philenews.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news