Αγία Νάπα: Με ανεμόπτερα αυτές τις μέρες οι αιθέρες της

Άρχισαν σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη 12 Οκτωβρίου οι Αγώνες Open Paramotor, γεμίζοντας τους αιθέρες του τουριστικού θερέτρου με πολύχρωμα ανεμόπτερα που αναμένεται να εντυπωσιάσουν το κοινό.

Η επιλογή της Αγίας Νάπας για διεξαγωγή των σημαντικών αυτών αγώνων έγινε εφικτή μετά από συνάντηση που είχε ο αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας Αντώνης Χρίστου με τον πρωταθλητή του Paramotor Bruno Vezzoli. Ακολούθως ήρθαν στην Αγία Νάπα οι εμπειρογνώμονες των Αγώνων και ενέκριναν την περιοχή για τη διεξαγωγή αυτού του γεγονότος.

Σε δηλώσεις του στο philenews, o Αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας Αντώνης Χρίστου σημείωσε ότι στους αγώνες λαμβάνουν μέρος 30 πιλότοι από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα προσκάλεσε το κοινό να επισκεφτεί αυτές τις μέρες την Αγία Νάπα, ώστε να απολαύσει το εντυπωσιακό θέαμα. Για τον σκοπό αυτό έχουν τοποθετηθεί ειδικά μπαλόνια στη θαλάσσια περιοχή του λιμενίσκου του θερέτρου, ώστε να φιλοξενήσουν θεατές των αγώνων. Σύμφωνα με τον κ. Χρίστου, οι πιλότοι των αγώνων θα πλησιάσουν το κοινό στα μπαλόνια κάνοντας θεαματικές μανούβρες στον αέρα. 

Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά στις ώρες 06.00 – 10.00 και 17.00 – 19.00.

Όπως ανάφερε ο Αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας, απώτερος στόχος των διοργανωτών είναι όπως οι αγώνες του 2022 διεξαχθούν πάλι στην Αγία Νάπα και την ίδια περίοδο, με τις συμμετοχές των πιλότων να ξεπερνούν τις 100. Τόνισε ότι αυτή η χρονική στιγμή θα βοηθούσε στην παράταση της τουριστικής σεζόν.

Η διεξαγωγή τέτοιου αθλητικού γεγονός είναι πολύ σημαντική για την Αγία Νάπα, αφού πέρα ότι θα τονώσει την τουριστική περίοδο θα προβάλει και την πόλη μας στο εξωτερικό, πρόσθεσε ο κ. Χρίστου.

Θα συνεχίσουμε, είπε, να στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και την καθιέρωση της Αγίας Νάπας ως χώρου διεξαγωγής μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Πηγή philenews.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news