Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ: Το ψευδοκράτος συμμετέχει στην Εκθεση Τουρισμού Υγείας του Βερολίνου

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, το ψευδοκράτος εκπροσωπείται στην Εκθεση Τουρισμού Υγείας του Βερολίνου από το «πανεπιστήμιο» YDÜ.

Τα νοσοκομειακά ιδρύματα που υπάγονται στο «πανεπιστήμιο» Εγγύς Ανατολής (YDÜ) εκπροσωπούν το ψευδοκράτος στην Εκθεση Τουρισμού Υγείας στο Βερολίνο, η οποία ξεκίνησε χθες Δευτέρα και συνεχίζεται και σήμερα Τρίτη.

Και από την Τουρκία

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο τουρκοκυπριακός Τύπος αναφέρει ότι στην έκθεση συμμετέχουν 90 πανεπιστήμια από την Τουρκία και μεγάλος αριθμός γιατρών.

Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο επικεφαλής των γιατρών του «πανεπιστημιακού νοσοκομείου» Εγγύς Ανατολής, καθηγητής Μουφίτ Γενέν, δήλωσε ότι, με τα βήματα που λαμβάνονται στον τομέα του τουρισμού υγείας, στοχεύουν να καταστήσουν τη «χώρα» τους, όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος, σε κέντρο στον τομέα της υγείας, το οποίο θα προτιμάται διεθνώς.

Υποστηρίζοντας ότι παρέχουν ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες στον τομέα της υγείας στη βάση των διεθνών προτύπων και σε χαμηλές τιμές, ο κ. Γενέν εξέφρασε χαρά για τη συμμετοχή τους στην Εκθεση Τουρισμού Υγείας στο Βερολίνο και δήλωσε ευχαριστημένος που θα εκπροσωπήσουν την «τδβκ» σ’ αυτή τη σημαντική διοργάνωση, όπως μεταδίδει το philenews.com.

Επιστολή στον ΟΗΕ

Στο μεταξύ, επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απέστειλε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Πρέσβης Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου, καταγγέλλοντας τις τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, που σημειώθηκαν κατά τους μήνες Ιανουάριο-Αύγουστο 2022.

Σύμφωνα με την επιστολή, τους πρώτες οκτώ μήνες του 2022 παρατηρήθηκαν συνολικά 560 αεροπορικές και 33 ναυτικές παραβιάσεις ενώ δύο περιστατικά τουρκικής επιθετικότητας σημειώθηκαν στις αρχές του 2022 στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Πηγή: in.gr