Σάλος με την απόφαση της Ρωσίας: Καταργεί τους κανόνες της παιδικής εργασίας και στέλνει 14χρονους για δουλειά

Η επιστράτευση 300.000 Ρώσων και η φυγή χιλιάδων άλλων έχει αφήσει χωρίς «χέρια» τις βιομηχανίες της χώρας.

Σε αναζήτηση εργατικού δυναμικού ακόμη και στους 14χρονους μαθητές στρέφεται η Ρωσία, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία και η επιστράτευση 300.000 επιπλέον Ρώσων στρατιωτών, έχει αφήσει χωρίς «χέρια» τις βιομηχανίες της χώρας.

Έτσι η Μόσχα, σχεδιάζει να χαλαρώσει τους περιορισμούς για την παιδική εργασία, καταργώντας τους κανόνες που απαγόρευαν μέχρι σήμερα στους εφήβους να βρουν δουλειά, καθώς η οικονομία δυσκολεύεται κάτω από τις οικονομικές κυρώσεις.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» του Βλαντίμιρ Πούτιν, πρότειναν νομικές τροποποιήσεις για να διευκολύνουν τους εφήβους από 14 ετών να βρουν θέσεις μερικής απασχόλησης.

«Το εισόδημα ενός εφήβου θα είναι μια πρόσθετη οικονομική στήριξη για τις οικογένειες ενώ θα τους κάνει πιο υπεύθυνος», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόταση.

Στην ουσία, στόχος δεν είναι η υπευθυνότητα των νεαρών Ρώσων αλλά η κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε εργατικό δυναμικό στις μεγάλες βιομηχανίες της Ρωσίας την ώρα, που διαφαίνεται ένα τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, λόγω κλιμάκωσης του πολέμου.

Η πρόταση, έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση και σύμφωνα με το Bloomberg, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον Μάρτιο του 2023.

Οικονομικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι τόσο η μεγάλη επιστράτευση όσο και η φυγή χιλιάδων Ρώσων, για να μην σταλούν στα μέτωπα του πολέμου, έχει επιδεινώσει σημαντικά την ήδη σοβαρή έλλειψη εργαζομένων.

Το ποσοστό ανεργίας στη Ρωσία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ στο 3,9% και οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η έλλειψη εργατικού δυναμικού είναι πιθανό να περιορίσει την ανάπτυξη.

huffingtonpost.gr