Πακιστάν: Όχλος οργισμένων μουσουλμάνων έκαψε εκκλησίες -Κατηγορούν Χριστιανούς ότι βεβήλωσαν το Κοράνι [βίντεο]

Χιλιάδες οργισμένοι μουσουλμάνοι πυρπόλησαν εκκλησίες και προκάλεσαν καταστροφές σε σπίτια που ανήκαν σε χριστιανούς σε πόλη του Πακιστάν κατηγορώντας δύο άνδρες ότι βεβήλωσαν το Κοράνι.

Οι επιθέσεις έγιναν στην πόλη Τζαρανγουάλα της επαρχίας Παντζάμπ του ανατολικού Πακιστάν. Σύμφωνα με την αστυνομία ο όχλος πυρπόλησε τουλάχιστον τέσσερις ναούς, ενώ κάτοικοι ανέφεραν ότι έως και δώδεκα κτίρια, που συνδέονται με τις εκκλησίες, υπέστησαν καταστροφές.

Η βλασφημία τιμωρείται με θάνατο στο Πακιστάν και αν και κανείς δεν έχει εκτελεστεί, πολλοί κατηγορούμενοι έχουν λιντσαριστεί από οργισμένα πλήθη.

Στο κατηγορητήριό της εις βάρος των δύο Χριστιανών η αστυνομία υποστηρίζει ότι βρήκε σελίδες του Κορανίου με υβριστικά σχόλια με κόκκινο μελάνι, σύμφωνα με το Reuters.

Βίντεο, που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν οργισμένους μουσουλμάνους να καταστρέφουν χριστιανικά κτίρια ενώ αστυνομικοί φαίνονται να παρακολουθούν αμέτοχοι. Κυβερνητική πηγή ανέφερε στο Reuters ότι ο όχλος αποτελείτο ως επί το πλείστον από μέλη του ισλαμιστικού κόμματος Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP), που αρνείται, πάντως, κάθε ανάμειξη.

Ένας από τους χριστιανούς που αναγκάστηκαν να φύγουν άρον άρον από τα σπίτια τους για να γλιτώσουν ήταν ο ηλικίας 31 ετών Γιασίρ Μπάτι. «Έσπασαν παράθυρα και πόρτες, έβγαλαν έξω ψυγεία, καναπέδες, καρέκλες και άλλα αντικείμενα και τα στοίβαξαν μπροστά από την εκκλησία για να τα κάψουν. Έκαψαν και βεβήλωσαν και Βίβλους, ήταν ασταμάτητοι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρουν ότι οι κατηγορίες για βλασφημία χρησιμοποιούνται επίσης ψευδώς προκειμένου να εξεγείρουν τα πλήθη στο Πακιστάν. Εκατοντάδες άνθρωποι κρατούνται σε φυλακές της χώρας για μεγάλα διαστήματα μετά από κατηγορίες για βλασφημία, επειδή οι δικαστές αναβάλλουν συχνά τις δίκες, φοβούμενοι αντίποινα, αν θεωρηθούν πολύ επιεικείς, όπως λένε.

Πηγή: iefimerida.gr