Ο Μασκ πήρε τον έλεγχο του Twitter και αμέσως απέλυσε τα κορυφαία στελέχη του

“Το πουλί πέταξε”, η πρώτη του ανάρτηση μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς ύψους 44 δισ. δολαρίων

Ο Έλον Μασκ, απέκτησε τον έλεγχο του Twitter με την επίσημη ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς έναντι 44 δισ. δολαρίων και αμέσως απέλυσε τον ιδιοκτήτη της και κορυφαία στελέχη και μέχρι στιγμής έχει αποκαλύψει ελάχιστες και ασαφείς πληροφορίες για το πώς θα επιτύχει τις υψηλές φιλοδοξίες του για την επιδραστική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το πουλί ελευθερώθηκε», έγραψε στο Twitter, αναφερόμενος στο λογότυπο του πουλιού του Twitter, με τη φράση να μεταφράζεται ως έκφραση της επιθυμίας του να δει η εταιρεία να έχει λιγότερα όρια στο περιεχόμενο που μπορεί να αναρτηθεί.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Inc, ωστόσο, είπε επίσης ότι θέλει να αποτρέψει το να γίνει η πλατφόρμα ένας ”χώρος” για μίσος και διχασμό.

Άλλοι στόχοι περιλαμβάνουν τη θέληση του να «νικήσουμε» τα spam bots στο Twitter και οι αλγόριθμοι που καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται το περιεχόμενο στους χρήστες να είναι διαθέσιμος δημόσια.

Ωστόσο, ο Μασκ δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το πώς θα τα πετύχει όλα αυτά και ποιος θα διευθύνει την εταιρεία.

Έχει πει ότι σχεδιάζει να περικόψει θέσεις εργασίας, αφήνοντας τους περίπου 7.500 υπαλλήλους του Twitter να ανησυχούν για το μέλλον τους ενώ την Πέμπτη δήλωσε πως ότι δεν αγόρασε το Twitter για να βγάλει περισσότερα χρήματα αλλά «για να προσπαθήσει να βοηθήσει την ανθρωπότητα, την οποία αγαπώ».

Ο Μασκ απέλυσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Twitter, Παράγκ Αγκραουάλ, τον Οικονομικό Διευθυντή, Νεντ Σιγκάλ και την επικεφαλής νομικών υποθέσεων και πολιτικής Βιτζάια Γκάντε.

Τους είχε κατηγορήσει ότι παραπλάνησαν τον ίδιο και τους επενδυτές του Twitter σχετικά με τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αγκραουάλ και Σιγκάλ βρίσκονταν στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο όταν έκλεισε η συμφωνία και συνοδεία της ασφάλειας οδηγήθηκαν εκτός του κτιρίου.

Το Twitter, ο Μασκ και τα στελέχη δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.

Πηγή: Reuters