«Νο. 2: Μην ξεχνάς τον κανόνα Νο. 1»- Οι επενδυτικές συμβουλές του Warren Buffett 

Όταν ήταν μόλις 25 ετών, ο σούπερ σταρ του μπέιζμπολ Alex Rodriguez υπέγραψε 10ετές συμβόλαιο 252 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Texas Rangers. Ήταν το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του αθλητισμού εκείνη την εποχή.

Η συμφωνία όχι μόνο εξασφάλισε ότι ο αθλητής θα είναι πλούσιος για μια ζωή, αλλά τον βοήθησε επίσης να δημιουργήσει μια πολύτιμη σχέση με τον θρυλικό επενδυτή Warren Buffett.

Σε μια συνέντευξη του Bloomberg, ο Rodriguez είπε ότι αποφάσισε να καλέσει τον επενδυτή – ο οποίος είναι 45 χρόνια μεγαλύτερός του – χωρίς να τον γνωρίζει, αφού έμαθε ότι η εταιρεία του, Berkshire Hathaway ασφάλιζε το συμβόλαιό του.

«Τον προσέγγισα και είπα «Warren, τώρα που είμαστε επιχειρηματικοί εταίροι, ίσως μπορέσω να έρθω και να σε δω στην Ομάχα», εξήγησε ο Rodriguez.
Η γραμματέας του Buffett, απάντησε γρήγορα, προσκαλώντας τον σταρ τον Οκτώβριο. Εκείνος απάντησε: «Θα είμαι εκεί, γιατί δεν θα πάμε στα πλέι οφ». 

Έτσι ξεκίνησε μια σχέση εμπιστοσύνης, με τους δύο άντρες να συναντιούνται μία φορά σε ετήσια βάση, για πέντε χρόνια. 

Μέσα σε αυτό το διάστημα ο Buffett ως μεγαλύτερος, συμβούλεψε τον Rodriguez, «να είναι πάντα κύριος» και τον ενθάρρυνε να γίνει «εξαιρετικός παίκτης του μπέιζμπολ». 

Ως καλός επενδυτής όμως, μοιράστηκε μαζί του δύο πολύτιμες συμβουλές: 
«Οι δύο κανόνες της επένδυσης είναι “Ένας: Μην χάνεις ποτέ χρήματα” και “Δύο: Μην ξεχνάς τον κανόνα Νο. 1″». 

Ο Rodriguez τελικά πήγε στους New York Yankees μόλις τρία χρόνια μετά τη συμφωνία του. Στη Νέα Υόρκη, έσπασε το δικό του ρεκόρ όταν υπέγραψε συμβόλαιο 10 ετών, αξίας 275 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC