Μπερνάρ Αρνό: Ο πλουσιότερος άντρας στον κόσμο έχασε 11 δισ. δολάρια σε μια μέρα

Η μετοχή της LVMH υποχώρησε κατά 5% στο Χρηματιστήριο του Παρισίου, στην μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγράψει την τελευταία χρονιά.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη εν μία νυκτί έχασε από την περιουσία του 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια μετά από μια κατακόρυφη πτώση στις τιμές των μετοχών.

Η ανησυχία πως η οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ θα περιορίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για προϊόντα πολυτελείας, στοίχισε στον μεγιστάνα της μόδας, Μπερνάρ Αρνό το ιλιγγιώδες αυτό ποσό.

Ο κ. Aρνό, ιδρυτής της LVMH, η οποία κατέχει μια σειρά από εμβληματικές μάρκες, ανάμεσα τους τις Tiffany & Co, Christian Dior, Fendi, Givenchy, Marc Jacobs, Loewe, Sephora, TAG Heuer και Bulgari – απολάμβανε μια εξαιρετική χρονιά κατά την οποία ο προσωπικός του πλούτος εκτοξεύτηκε, μέχρι που οι μετοχές της LVMH έπεσαν ξαφνικά κατά 5% αυτή την εβδομάδα.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη πτώση εδώ και περισσότερους από 12 μήνες και σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας ευρύτερης κατάρρευσης που είδε 45 δισεκατομμύρια δολάρια να εξαφανίζονται από την ευρωπαϊκή βιομηχανία πολυτελείας.

Ο 74χρονος Γάλλος εξακολουθεί να έχει περιουσία 211 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, παρά την απώλεια, σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Ο ιδρυτής της Tesla και ιδιοκτήτης του twitterΕλον Μασκ διατηρεί τη δεύτερη θέση με 180 δισεκατομμύρια δολάρι καθαρή αξία, και ο Τζεφ Μπέζος καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Ο κ. Aρνό κέρδισε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο τον Δεκέμβριο του 2022, αφού έριξε τον Μασκ από την πρώτη θέση χάρη στην πτώση της τιμής της μετοχής της Tesla.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, το Bloomberg ανέφερε ότι επεξεργάζεται ένα σχέδιο διαδοχής για να αποτρέψει τυχόν μελλοντικές διαμάχες μεταξύ των πέντε ενήλικων παιδιών του για τον τεράστιο πλούτο του.

Το σχέδιο περιελάμβανε τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας χαρτοφυλακίου που θα μοίραζε εξίσου τα μετρητά μεταξύ των απογόνων του, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει ότι η LVMH θα παραμείνει σε οικογενειακά χέρια στο μέλλον.

Τον Ιανουάριο του 2021 η LVMH συμμετείχε στη μεγαλύτερη εξαγορά μάρκας πολυτελείας που πιστεύεται ότι έγινε ποτέ, όταν αγόρασε το κοσμηματοπωλείο Tiffany & Co για 15.8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον περασμένο μήνα, η LVMH έφτασε επίσης σε ένα σημαντικό ορόσημο αφού έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που έφτασε σε χρηματιστηριακή αξία τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η όρεξη για μάρκες υψηλής ποιότητας αυξήθηκε κατακόρυφα.

Πηγή: news.com.au