Κυβερνοεπιθέσεις – Πόσο ασφαλείς είναι οι κρατικές υπηρεσίες;

Τι ανέφερε στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Επίτροπος Επικοινωνίας Γιώργος Μιχαηλίδης

Ανησυχία προκλήθηκε μετά από τις κυβερνοεπιθέσεις σε Κτηματολόγιο, Πανεπιστήμιο και Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, φέρνοντας στην επιφάνεια κατά πόσον οι κρατικές υπηρεσίες είναι κατάλληλα ασφαλισμένες.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Επίτροπος Επικοινωνίας Γιώργος Μιχαηλίδης, «κανένας δεν είναι ασφαλισμένος, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά γενικά δεν μπορεί να πει κάποιος ότι εγώ είμαι ασφαλισμένος από τις κυβερνοεπιθέσεις. Γιατί βλέπουμε κυβερνοεπιθέσεις που έχουν γίνει σε Αρχές ασφαλείας στις ΗΠΑ και κλοπή δεδομένων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Υπάρχει ασφάλεια, το θέμα είναι να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, δεδομένου ότι θα υιοθετήσουμε την κουλτούρα της κυβερνοασφάλειας».

Ερωτηθείς αν πρέπει να λάβουμε ως χώρα περαιτέρω μέτρα μετά από τις συγκεκριμένες κυβερνοεπιθέσεις ο κ. Μιχαηλίδης απάντησε «μετά από κάθε επίθεση έτσι κι αλλιώς γινόμαστε καλύτεροι για το λόγο ότι εμείς σαν Αρχή θα κάνουμε την ανάλυση του τι έγινε και γιατί έγινε. Αν υπήρχαν κάποια κενά ασφαλείας, θα αναμένουμε από τον Οργανισμό να επιλυθεί αυτών των προβλημάτων. Θα γίνουν κι άλλες ενέργειες αλλά αυτές οι ενέργειες δεν είχαν σταματήσει ποτέ, βεβαίως μπορεί να επισπευσθούν κάποιες».

Σε ερώτηση για ποιες ενέργειες αναφέρεται, ο Επίτροπος δήλωσε η περαιτέρω αναβάθμιση της ασφάλειας.

Αναφορικά αν συνδέονται οι κυβερνοεπιθέσεις σε Κτηματολόγιο, Πανεπιστήμιο και Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου ο Επίτροπος Επικοινωνίας είπε «αυτό το κοιτάζουμε αλλά αυτή η ανάλυση που γίνεται για να δεις το ποιος και το πώς παίρνει μήνες και υπάρχουν και πολλές πιθανότητες ποτέ να μην καταλήξεις στο ποιος είναι».

Πηγή: kathimerini.com.cy