Η Κυπριακή αποστολή στην Ανταρκτική

Το πρόγραμμα «Η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου» προχωρά με επιτυχία και γίνεται πιο δημοφιλές υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κύπρου και της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο Κύπριος Yevgen Staroselskiy. Ο κάτοχος του τίτλου “Snow Leopard”, ορειβάτης του Έβερεστ και κατακτητής εκατοντάδων από τις πιο δύσκολες κορυφές σε όλο τον κόσμο, Yevgen Staroselskiy έχει ήδη υψώσει τη σημαία της Κύπρου σε διάφορα μέρη του πλανήτη μας, μεταξύ των οποίων είναι:

– Το Έβερεστ, τη ψηλότερη κορυφή του κόσμου (8848 μ.)

– Το όρος Aconcagua στη Νότια Αμερική (6962 μ.),

-Τη βόρεια κορυφή του πλανήτη – Όρος Ντενάλι στη Βόρεια Αμερική (6190μ),

– Τη ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, το όρος Elbrus (5642m),

Πρόσφατα, η Κυπριακή ομάδα επέστρεψε από την επιτυχημένη αποστολή στο Κιλιμάντζαρο (6895μ), όπου πέρασε 11 ημέρες και πρόβαλε τη σημαία της Κύπρου στην κορυφή!

Τώρα ο Yevgen είναι έτοιμος για μια νέα πρόκληση! Αυτή τη φορά η ομάδα της Κύπρου ταξιδεύει σε ένα μέρος που πραγματικά δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος στη Γη! Στις 25.12.2022 η Κυπριακή αποστολή θα ξεκινήσει στην Ανταρκτική – την πιο κρύα, ψηλότερη, πιο ανεμώδη και ξηρή ήπειρο στη Γη με τη χαμηλότερη θερμοκρασία ξηράς που έχει καταγραφεί ποτέ στους -89,2 C!

Η Ανταρκτική πάντα προκαλούσε τους εξερευνητές και τους ονειροπόλους! Τώρα είναι η σειρά της κυπριακής ομάδας να υψώσει τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κορυφή της Ανταρκτικής και να γίνει τα μέλη της ΠΡΩΤΗΣ επίσημης αποστολής στην ιστορία της Κύπρου για την ανάβαση στο όρος Vinson (4892 μ.), που είναι το πιο απομακρυσμένο , το πιο ακριβό και το πιο κρύο από το Seven Summits Project για αναρρίχηση. Είναι επίσης η όγδοη πιο «τοπογραφικά εξέχουσα» κορυφή στη Γη. Θα είναι η πρώτη μοναδική αποστολή που θα αναρριχηθεί στο όρος Vinson στην ιστορία της Κύπρου.