Αυτά τα κορίτσια γεννήθηκαν σιαμαία πριν από 19 χρόνια: Πώς είναι σήμερα & τι είπαν στους γιατρούς που τις έσωσαν

Έρευνες δείχνουν πως μόνο το 60% των σιαμαίων που χωρίζονται κατορθώνουν να επιβιώσουν.

Οι δίδυμες Erin και Jade Buckles επέστρεψαν στο Children’s National Hospital, προκειμένου να επισκεφθούν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που τους χάρισαν ξεχωριστά σώματα.

Ο μπαμπάς τους, Kevin Buckles δήλωσε στο “Good Morning America” ότι ήταν “ενθουσιασμένος που τα κορίτσια είδαν την ομάδα που τα βοήθησε να ξεκινήσουν μια νέα ζωή, χωρίζοντάς τες και χαρίζοντάς τους τα δικά τους ξεχωριστά σώματα για να βγουν και να κατακτήσουν τη ζωή”.

Η Erin και η Jade Buckles γεννήθηκαν ενωμένες στο στήθος.

“Ήταν πολύ δύσκολο“, δήλωσε η μητέρα τους Melissa Buckles στο “GMA”, αναλογιζόμενη τη μεγάλη επέμβαση. “Δεν ξέραμε όταν γεννήθηκαν αν θα μπορούσαν να επιβιώσουν”.

Ως βρέφη, η Erin και η Jade Buckles είχαν κοινό διάφραγμα και οι γιατροί δεν ήταν σίγουροι αν θα μπορούσαν να αναπνεύσουν μόνες τους.

Ο Dr. Kurt Newman, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Children’s National Hospital, ήταν ο παιδοχειρουργός που συμμετείχε στο χειρουργείο εκείνη την ημέρα για την επικίνδυνη επέμβαση.

“Οι καρδιές χτυπούσαν μαζί σε συγχρονισμό”, θυμάται. “Και γι’ αυτό δεν ξέραμε αν οι καρδιές ενωμένες ή αν διαχωρισμένες”.

Μια επίλεκτη ομάδα από δύο δωδεκάδες ειδικούς διαχώρισε τελικά τα δίδυμα με επιτυχία, στο μισό χρόνο από τον αναμενόμενο για την επέμβαση.

Σιαμαία, Αμερική

“Ήταν μια πολύ φορτισμένη συναισθηματικά ημέρα. Και το να τα βλέπω χρόνια αργότερα … είναι πολύ σημαντικό για μένα”, δήλωσε ο πλαστικός χειρουργός Dr. Michael Boyajian.

Η Jade Buckles πρόσθεσε ότι έχει “σκεφτεί πώς θα ήταν η ζωή” αν ήταν ακόμα σιαμαία.

“Δεν ξέρω πώς θα ήταν πραγματικά δυνατό να ζήσουν μια τέτοια ζωή”, είπε.

Σήμερα, και οι δύο αδελφές τα πάνε περίφημα και διαπρέπουν ως αθλήτριες στο Πανεπιστήμιο.

Σιαμαία, Αμερική

Η Jade Buckles τρέχει στον στίβο και παίζει χόκεϊ, ενώ η αδελφή της, η οποία χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι ως αποτέλεσμα εγκεφαλικού επεισοδίου κατά διάρκεια της επέμβασης του διαχωρισμού τους, παίζει μπάσκετ.

Υπολογίζεται ότι μόνο περίπου 1 στις 50.000 συλλήψεις είναι σιαμαία δίδυμα, ενώ μόνο 1 στις 200.000 επιβιώνει στη γέννηση, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Surgery. Ακόμη και με επιτυχή χειρουργική επέμβαση, η έρευνα έχει δείξει ότι μόνο το 60% περίπου των χωρισμένων σιαμαίων διδύμων επιβιώνει.

“Έχουν ξεπεράσει τόσα πολλά, αλλά μόλις τώρα ξεκινούν τη ζωή τους”, δήλωσε ο πατέρας τους. “Είμαστε ενθουσιασμένοι να δούμε τι επιφυλάσσει αυτό το επόμενο κεφάλαιο και για τις δύο”.

Πηγή: “Good Morning America”