Να το στείλω το παιδί;

Μικροί και μεγάλοι ετοιμάζονται για τη μεγάλη επιστροφή στο σχολείο γι αυτό και εμείς ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα με όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να κάνεις αυτή τη χρονιά ακόμη πιο δημιουργική. Ξεχωρίσαμε σχολές, φροντιστήρια και ωδεία που προσφέρουν εις βάθος γνώση, εγγυώνται επιτυχία και αξίζουν για το παιδί σας.

Της Βέρας Κοσμά

Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Μαριλένα Χατζηαντώνη

Ένα σύγχρονο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό κέντρο, το οποίο από το 2019, σε ένα άρτια εξοπλισμένο χώρο, παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε μαθητές Δημοτικού, εφαρμόζοντας σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους. Η ιδιοκτήτρια, Μαριλένα Χατζηαντώνη είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Επιστήμων Αγωγής – Δημοτική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κύπρου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της Μαθηματικής Παιδείας – Πανεπιστήμιο Κύπρου, με πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία μαθητών Δημοτικού. Στο εκπαιδευτικό της κέντρο θα βρείτε το πρωτοποριακό πρόγραμμα UCMAS, ένα παγκοσμίως γνωστό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Εγκεφάλου για μαθητές Δημοτικού. Το UCMAS ξεκίνησε το 1993 στη Μαλαισία και σήμερα διδάσκεται σε περισσότερα από 6000 εκπαιδευτικά κέντρα σε 80 χώρες, όπως ΗΠΑ, Καναδάς, Αγγλία, κλπ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα νοερής αριθμητικής παγκοσμίως το οποίο μπορεί κάποιος να το ξεκινήσει από A’ μέχρι Στ’ Δημοτικού, όπου το μυαλό είναι στην φάση της ανάπτυξής του, έτσι ώστε να κερδίσει το παιδί το μέγιστο των ωφελημάτων. Το UCMAS μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι και το Γυμνάσιο. Το UCMAS είναι το μοναδικό, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, πρόγραμμα νοερής αριθμητικής στην Κύπρo. Παράλληλα, σε ολιγομελή τμήματα παρέχεται σχολικό διάβασμα και ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές Δημοτικού, χρησιμοποιώντας σύγχρονες μορφές διδασκαλίας, για ύψιστη σχολική επίδοση.

1ης Απριλίου 20, Παραλίμνι, Τ: 99 911093

Demetrios Mylonas Music Studios

Το Ωδείο “Demetrios Mylonas Music Studios” εγκαινιάστηκε το 2004 στο Παραλίμνι και με επιτυχία συνεχίζει μέχρι σήμερα την προσφορά του στην μουσική εκπαίδευση παιδιών αλλά και ενήλικων όλων των ηλικιών. Το φάσμα μουσικών ειδικοτήτων που παρέχονται, περιλαμβάνει όργανα όπως το πιάνο, σαξόφωνο, φλάουτο, κλαρίνο, καθώς επίσης θεωρία της μουσικής, αρμονία, σύνθεση και ακουστικά. Όλα τα προαναφερθέντα μαθήματα είναι ατομικά λόγω των αναγκών του κάθε ενδιαφερομένου σπουδαστή και διεξάγονται σε εγκεκριμένο και πιστοποιημένο χώρο που πληροί όλα τα υγειονομικά κριτήρια και σε συνεργασία με το British Council αποτελεί το εξεταστικό κέντρο Αμμοχώστου για εξετάσεις ABRSM (Royals) του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο διευθυντής του ωδείου, Δημήτριος Μυλωνάς, από 5 χρονών ασχολείται με την μουσική, όπου με πιάνο και πνευστά εισήλθε στη στρατιωτική μουσική (ΣΜΕΦ). Πέρα από την διδασκαλία και την ερμηνεία, συνθέτει μουσική για ταινίες/διαφημίσεις για Κύπρο αλλά και για εξωτερικό, κατέχοντας τους τίτλους σπουδών BA Hons Music (Anglia Ruskin University/Cambridge), MA Acoustic Composition (Goldsmiths University/London) και MA Music in Education (Open University).

Νίκου Ψαρά 40, Παραλίμνι, Τ: 99937321

Wisdom Institute

Στο εκπαιδευτικό κέντρο WISDOM INSTITUTE by Koula Ioannou Christodoulou, έχουν ως όραμα, εδώ και 37 χρόνια, τη συμβολή στη δημιουργία αυτόνομων, υπεύθυνων ανθρώπων με αξίες και ενεργή συμμετοχή σε συλλογικές διαδικασίες. Στόχος τους, η επιτυχία των σπουδαστών τους στις πτυχιακές εξετάσεις της Ευρωπαϊκής γλώσσας καθώς επίσης η αριστεία σε όλους τους άλλους κύκλους μαθημάτων που παρακολουθούν. Το WISDOM καλύπτει τις ανάγκες για γρήγορη και άρτια γνώση ξένων γλωσσών καθώς και ολοκληρωμένα προγράμματα φοίτησης που καλύπτουν όλα τα ακαδημαϊκά τμήματα και κατευθύνσεις μαθημάτων. Η επιτυχία τους στηρίζεται στο γνήσιο ενδιαφέρον αναγκών όλων των εργαζόμενων του Ινστιτούτου, προς την μοναδικότητα και διαφορετικότητα του κάθε παιδιού, στην ποικιλία διδασκαλικών μεθόδων, στην καλή συνεργασία με τους γονείς και στους ξεκάθαρους στόχους που θέτουν. Οι σπουδαστές ολοκληρώνουν επιτυχημένα κάθε κύκλο σπουδών και αυτό αποδεικνύεται από τα ποσοστά επιτυχίας που έχουν κάθε χρόνο στις εξετάσεις για ξενόγλωσσα διπλώματα όπως -IELTS, IGCSE, PROFICIENCY -εισαγωγικές εξετάσεις, κυβερνητικές, αστυνομικές, ECDL, ρομποτικής, LCCI, λογιστικής, οικονομικών, μαθηματικών, φιλολογικών μαθημάτων, μουσικής και άλλα. Σ’ ένα κτίριο υψηλών προδιαγραφών, άρτια εξοπλισμένο με εποπτικά μέσα και τεχνολογικά βοηθήματα, με άνετους χώρους, διασφαλίζονται οι άριστες  συνθήκες για την μέγιστη απόδοση των μαθητών

Αγίου Δημητρίου 108, Παραλίμνι, Τ: 23 825661

Σχολή Fouette

Η σχολή Fouetté λειτουργεί εδώ και 13 χρόνια προσφέροντας σε μαθητές την ευκαιρία να γνωρίσουν το αυθεντικό ρωσικό μπαλέτο και το ρεπερτόριο του! Παράλληλα, προσφέρεται και η εκμάθηση του σύγχρονου χορού, όπου οι μαθητές μπορούν να γνωρίσουν διαφορετικές ποιότητες κίνησης. Το παιδί σας θα έχει την ευκαιρία μέσα από την δημιουργική φύση αυτών των τεχνών να αναπτύξει την αίσθηση της ομαδικότητας, να καλλιεργήσει την αυτοπεποίθηση του, και την σωματική ευεξία. Πέραν αυτού, τα παιδιά που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους προσφέρονται εξετάσεις κλασικού μπαλέτου, σεμινάρια και διαγωνισμοί στην Κύπρο και στο εξωτερικό!

Γρίβα Διγενή, Παραλίμνι (Δίπλα από Shoe Box), T: 99 586620

Beat Academy Cy

Το Beat Academy Cy προσφέρει προσαρμοσμένα μαθήματα Μουσικής Παραγωγής και Ντραμς για όλα τα επίπεδα. Όλα τα μαθήματα γίνονται σε σύγχρονο Στούντιο Μουσικής συνδυάζοντας δημιουργία, εκμάθηση και ψυχαγωγία. Μάθε πως να εξελίσσεις και να οργανώνεις τις μουσικές σου ιδέες σε μια ολοκληρωμένη συνθετική φόρμα, πως να τις ηχογραφείς σωστά και να τις μεταφέρεις στον υπολογιστή για επεξεργασία και πως να φτάνεις στην οριστική του μορφή το καλλιτεχνικό σου έργο μέσω της μίξης, παραδίδοντας ένα μουσικό προϊόν που θα αρέσει πρωτίστως σε εσάς. Σκοπός των μαθημάτων στο Beat Academy Cy δεν είναι μόνο η μουσική ανέλιξη αλλά και η ανάπτυξη της δημιουργικότητας.

Ονήσιλλου 6, 5280, Παραλίμνι, T: 99 913930

Xenion Institute

Τα Ιδιωτικά Φροντιστήρια Xenion Institute εδώ και 41 χρόνια παραμένουν στην κορυφή, ως το πρώτο και μεγαλύτερο φροντιστήριο της επαρχίας Αμμοχώστου, με τα καλύτερα και ασυναγώνιστα αποτελέσματα σε Παγκύπριες και Διεθνείς εξετάσεις όπως Cambridge IGCSE και IELTS. Στο Φροντιστήριό υπάρχει προσωπικό ενδιαφέρον, υπευθυνότητα, συνέπεια και σιγουριά. Τα τμήματα είναι μικρά, σωστά οργανωμένα, με βάση τις δυνατότητες των μαθητών, γι ́ αυτό και έχουν εξαιρετικές επιτυχίες. Το εκπαιδευτικό τους προσωπικό αποτελείται από επιλεγμένους, καταξιωμένους και χαρισματικούς επαγγελματίες. Όλες οι αίθουσες είναι πλήρως εξοπλισμένες αξιοποιώντας την πιο σύγχρονη εκπαιδευτική τεχνολογία. Διαχρονικός τους στόχος είναι η παροχή της πιο αποτελεσματικής και επιτυχημένης εκπαίδευσης για τον κάθε μαθητή ξεχωριστά.

1ης Απριλίου 55, Παραλίμνι, T: 23 811080

«Ωδείο Κλασικών και Σύγχρονων Σπουδών Φλωρεντία Σάββα»

Το «Ωδείο Κλασικών και Σύγχρονων Σπουδών Φλωρεντία Σάββα», είναι ένα από τα πρώτα ωδεία που έχουν ιδρυθεί στην επαρχία Αμμοχώστου, και πιο συγκεκριμένα το 1991. Στο Ωδείο διδάσκονται πιάνο, κιθάρα, μπουζούκι, drums, ακορντεόν, κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, ούτι, λαούτο, φωνητική, βυζαντινή μουσική, θεωρία, αρμονία, σολφέζ, αντίστιξη, φούγκα, θεωρία τζαζ, πιάνο τζαζ. Επισημαίνεται ότι στο Ωδείο διδάσκουν προσοντούχοι καθηγητές με πτυχία και διπλώματα. Τα πτυχία δίνονται από πενταμελή επιτροπή. Το Ωδείο συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου Σωτήρας αλλά και της ευρύτερης επαρχίας Αμμοχώστου. Επίσης, τα νέα ταλέντα συμμετέχουν σε διάφορους διαγωνισμούς με μεγάλη επιτυχία.

1ης Απριλίου 13Α, Σωτήρα, T:23 827837 – 99 637004

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news