Η αξία ενός καλοκαβουρδισμένου καφέ!

Για τον Γιώργο Χριστοφή το ταξίδι στον specialty καφέ ξεκίνησε πριν 10 χρόνια. Έκτοτε, μέσω του The Coffee Roaster καβουρδίζει και διανέμει ποιοτικούς καφέδες σε δεκάδες σημεία της Κύπρου, τιμώντας σωστά την κουλτούρα του καλού, ιδιαίτερου και γευστικού καφέ. 

Όλα ξεκίνησαν το 2013 κάνοντας αρχή σε σεµινάρια προγράµµατος Coffee Diploma από το Specialty Coffee Association, πρόγραµµα του παγκοσµίου οργανισµού πιστοποίησης γνώσεων καφέ, τα οποία ο Γιώργος Χριστοφή είχε παρακολουθήσει. Συνεχίζοντας τα σεµινάρια μέχρι το 2018, ο Γιώργος έχει αποκτήσει το Coffee Diploma ενώ το 2020 απέκτησε το Roasting Professional Diploma, το οποίο τον πιστοποιεί πλέον ως επαγγελµατία Roaster. Ταυτόχρονα ξεκίνησε την ίδρυση του The Coffee Roaster όπου στεγάζετε στην κάβα Robustos, με σκοπό να προσφέρει ποιοτικούς καφέδες τιμώντας σωστά την κουλτούρα του καλού, ιδιαίτερου και γευστικού καφέ.

«Ποιοτικός καφές χαρακτηρίζεται από τη ταυτότητα του ίδιου του καφέ εννοώντας χώρα προέλευσης, περιοχή, φάρµα, ποικιλίες, υψόµετρο, µέθοδο επεξεργασίας και φυσικά πολύ σημαντικό πότε έχει καβουρδιστεί» αναφέρει ο ίδιος. «Όσον αφορά τον specialty καφέ, στο The Coffee Roaster εισάγουμε πράσινο καφέ, με διαθέσιμες διαφορετικές ποικιλίες καφέ από 16 διαφορετικές χώρες, εκ των οποίων κάποιες ανήκουν στο φάσμα των single origin και micropharmers, οι οποίοι ορίζονται σε υψηλής ποιότητας καφέ. Στην Κύπρο είμαστε ίσως οι μοναδικοί οι οποίοι παρέχουμε 16 διαφορετικούς single origin καφέδες», προσθέτει στη συνέχεια.

Λάτρης του επαγγελματισμού και των πιστοποιημένων προϊόντων που αγοράζουμε και καταναλώνουμε, ο ίδιος πιστεύει ότι όλα τα προϊόντα οφείλουν να έχουν τις κατάλληλες πιστοποιήσεις. Όλοι οι πιστοποιηµένοι καφέδες ανώτερης ποιότητας στο The Coffee Roaster διαθέτουν πιστοποιητικό υψηλής βαθµολογίας. Η επιλογή γίνεται προσεκτικά με γνώμονα πάντα την πρώτη ύλη και με στόχο τον απόλυτο έλεγχο στην ποιότητα και στο σωστό καβούρδισµα του καφέ. Παράλληλα, παρέχουν στον πελάτη τις απαραίτητες γνώσεις για τον καφέ, για να μπορεί ο ίδιος με τη σωστή καθοδήγηση να απολαύσει την ιδανική επιλογή καφέ.

Όλοι οι φρεσκοκαβουρδισμένοι καφέδες είναι διαθέσιμοι για να τους απολαύσετε στον χώρο σας, αλλά και στο κατάστημα Robustos. Επίσης, διατίθενται μέσω χονδρικής πώλησης σε άλλες επιχειρήσεις. Επιπρόσθετα, μπορείτε να περιγράψετε στους έμπειρους coffee specialists το προφίλ του καφέ που σας αρέσει, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα ειδικά διαμορφωμένο χαρµάνι καφέ βασισμένο στις δικές σας επιλογές γεύσεων! 

Οδός: Τάσου Μάρκου 17, Παραλίμνι

Τηλέφωνο: 23 825838

Facebook: The Coffee Roaster 

Instagram: the_coffeeroaster