Η ακαδημία F.P. Valley είναι ο λόγος για να επιλέξετε το τένις για το παιδί σας

Η δουλειά των προπονητών Άντρης και Μάριου Κωνσταντίνου στην ακαδημία F.P. Valley Tennis Club, ανεβάζει συνεχώς το επίπεδο του τένις στην Αμμόχωστο.

Του Ζανέττου Λουκά

Η πορεία τους μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η απόλυτη εφαρμογή της παροιμίας το μήλο έπεσε κάτω από την μηλιά. Και πώς να μην συμβεί αυτό όταν ο πατέρας τους Φώτος Ποσπορής είχε ανέκαθεν μια υπέρμετρη αγάπη προς τον αθλητισμό και συγκεκριμένα προς το τένις. Αυτή του η αγάπη αλλά και η έλλειψη μιας ακαδημίας Τένις, η οποία να διδάσκει το άθλημα με υψηλά στάνταρτ τον οδήγησε το 1998 να δημιουργήσει την ακαδημία F.P. Valley Tennis Club.

Παρόλο που οι πρώτες παιδικές μνήμες της Άντρης και του Μάριου Κωνσταντίνου είναι συνυφασμένες με το τένις, η αλήθεια είναι πως κανείς δεν τους πίεσε να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ρακέτα ήταν ανέκαθεν το αγαπημένο τους παιχνίδι και την ευθύνη να αναλάβουν τη σκυτάλη την πήραν εξολοκλήρου από μόνοι τους. Έτσι ο Μάριος σπουδάζει στο University of South Alabama Physical Education Exercise Science με ειδικότητα στην αντισφαίριση και η Άντρη σπουδάζει στο Τμήμα Επιστήμων Φυσικής Αγωγής και αθλητισμού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην αντισφαίριση. Η Άντρη επίσης, είναι κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου από το National Sport Academy Vasilefsky,
στη Σόφια. Το διδακτορικό της ήταν στο Sport Medicine με θέμα τους τραυματισμούς στην αντισφαίριση.

Τελειώνοντας και επιστρέφοντας στην Κύπρο τα δύο αδέρφια ξεκινούν να εργάζονται ως προπονητές στην ακαδημία. Ως προπονητές τένις έρχονται καθημερινά σε επαφή με παιδιά και ενήλικες, με τους οποίους αποκτούν ιδιαίτερες σχέσεις. «Στην ουσία γινόμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια με σημείο αναφοράς το τένις. Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο κέρδος για εμάς τους ιδίους. Η διδασκαλία, ειδικότερα στα παιδιά αλλά και τα γεγονός ότι συμβάλουμε στην εξέλιξη των παιδιών σε ικανούς αθλητές αλλά και ανθρώπους μας προσφέρει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση», μας αναφέρουν.

Η σκληρή δουλειά και η καλή οργάνωση είναι το πλεονέκτημά τους. Ωστόσο οι διακρίσεις και οι επιτυχίες των αθλητών τους, τους καθιστούν μια αναγνωρισμένη ακαδημία. Το club είναι εταιρικό μέλος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου και οι αθλητές τους κατέχουν πρώτες θέσεις στην παγκύπρια κατάταξη και πετυχαίνουν σημαντικές επιτυχίες στην Ευρώπη. Όσο για τα πλεονεκτήματα του τένις ο Μάριος και η Άντρη μας ενημερώνουν πως πρόκειται για ένα άθλημα που γυμνάζει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό. Αν όμως θα έπρεπε να συνοψίσουν τα οφέλη σε τρία σημεία αυτά θα ήταν πρώτον πως το τένις μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης προβλημάτων υγείας, ενισχύει την αερόβια γυμναστική και την καύση λίπους. Μετέπειτα πως βοηθά στη βελτίωση της καρδιαγγειακής κατάστασης και τη διατήρηση σε υψηλότερα επίπεδα ενέργειας. Τέλος, το τένις καλλιεργεί την πειθαρχία και ενισχύει τις ψυχοσωματικές ικανότητες του ανθρώπου. Κλείνοντας μας ενημερώνουν πως πρόκειται για ένα άθλημα που μπορεί να ασχοληθεί κάποιος από παιδική ηλικία μέχρι και τα βαθιά γεράματα. Τέλος, καταργούν το μύθο που θέλει
το τένις, ένα άθλημα για τους πλουσίους, αντιθέτως μας ενημερώνουν πως το τένις είναι προσιτό για όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ 163, Τ: 23824 036, 99321322

Facebook: FP Valley Tennis Academy

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news