Αφιέρωμα υγεία και ευεξία μέσα από τα μάτια των ειδικών: Βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω της φυσιοθεραπείας

Οι εξελίξεις στον τομέα της φυσιοθεραπείας είναι ραγδαίες και απαιτείται συνεχής εκπαίδευση σε καινούργια δεδομένα, θεραπευτικές τεχνικές και διαρκώς αναβαθμισμένο εξοπλισμό. Στο Vattis Physio ο Τάσος Βαττής και η άρτια καταρτισμένη ομάδα του στοχεύουν μέσω της σύγχρονης φυσιοθεραπείας στην βελτίωση της λειτουργικότητας και της ποιότητας ζωής ατόμων κάθε ηλικίας.

Ο πτυχιούχος φυσιοθεραπευτής και απόφοιτος του ΑΤΕΙ Αθηνών Τάσος Βαττής είναι κάτοχος των καταρτισμένων προγραμμάτων επιμόρφωσης: Hydrotherapy for physiotherapist (NHS Foundation Trust), Trigger points, pain and muscle tone (Epimor- fosis – 2007), Kinesiotaping advanced trainer (Kinesiotaping association), πτυχίο και Master Bowen Technique (The Bowen Therapy Academy of Australia), πτυχίο βελονισμού, Clinical Pilates Instructor (GPC), Kinetic Flossing και Ergon IASTM Tech- nique. Ασκεί το επάγγελμα από το 2006 και είναι ιδιοκτήτης του Φυσιοθεραπευτικού Κέντρου Vattis Physio – θεραπευτήριο στη Δερύνεια.

Ο Τάσος μας επισημαίνει ότι, η σύγχρονη φυσιοθεραπεία στοχεύει στην βελτίωση της λειτουργικότητας και της ποιότητας ζωής ατόμων κάθε ηλικίας. Η καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου χαρακτηρίζεται από στρες και έλλειψη κίνησης. Η καθιστική ζωή και η απουσία τακτικής άσκησης έχουν οδηγήσει σε πληθώρα μυοσκελετικών και άλλων προβλημάτων.

Κάθε περίπτωση ασθενούς είναι ξεχωριστή, κάτι που ο φυσιοθεραπευτής με την αξιολόγηση ορίζει που ξεκινά και που σταματά το φυσιοθεραπευτικό πλάνο.
Μια φυσιοθεραπευτική αξιολόγηση ενός ασθενή και η εξατομίκευση των δεδομένων του όσον αφορά πρώτον τα χαρακτηριστικά του σωματότυπου του, δεύτερον λεπτομερής περιγραφή πιθανού τραυματισμού και τρίτον τον τρόπο ζωής του, παραδείγματος χάριν το επάγγελμα του, την καθημερινότητα του, τις συνήθειες του (διατροφή, άσκηση, ύπνος, κάπνισμα) κλπ. είναι οι προκλήσεις ενός φυσιοθεραπευτή για να οργανώσει και να δημιουργήσει ένα πλάνο φυσιοθεραπείας το οποίο θα προλάβει τυχών προβλήματα, θα θεραπεύσει παθολογίες αλλά και θα βελτιώσει την ποιότητα και το προσδόκιμο ζωής του.
Οι εξελίξεις στον τομέα της φυσιοθεραπείας είναι ραγδαίες και απαιτείται συνεχής εκπαίδευση σε καινούργια δεδομένα, θεραπευτικές τεχνικές και διαρκώς αναβαθμισμένο εξοπλισμό.


Τα τελευταία χρόνια, η πρόοδος της τεχνολογίας έχει οδηγήσει στον εξοπλισμό των φυσικοθεραπευτηρίων με σύγχρονα μηχανήματα τα οποία βοηθούν στο έργο του φυσιοθεραπευτή χωρίς όμως να τον αντικαταστούν.
Στόχος του Vattis Physio δεν είναι να καθηλωθεί ο ασθενής σε κάποιο κρεβάτι φυσιοθεραπείας απλά και μόνο χρησιμοποιώντας μηχανήματα, αλλά να έρθει
σε τέτοια λειτουργική κατάσταση ώστε να μπορούν να εντάξουν την ενεργητική φυσιοθεραπευτική παρέμβαση που περιλαμβάνει θεραπευτική άσκηση ακόμη και στο οξύ στάδιο του πόνου σε κάποιες περιπτώσεις, συμβάλλοντας έτσι στην επαφή του ασθενούς με το σώμα του και βάζοντας τον στην διαδικασία να κατανοήσει ότι είναι και δική του ευθύνη να γίνει καλά.


Αυτό θα τον οδηγήσει στο να μπορεί να δουλέψει, να αθληθεί, να ταξιδέψει, να κοινωνικοποιηθεί και γενικώς να κάνει πράγματα που τον ευχαριστούν σύμφωνα πάντα με τις ιδιαιτερότητες του και την κατάσταση της υγείας του.
Στο χώρο του φυσικοθεραπευτηρίου, πρωταρχικό ρόλο παίζει η θεραπευτική άσκηση. Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης ακόμα και σε περιπτώσεις που άλλα προγράμματα άσκησης δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Στο Vattis Physio προσαρμόζεται το πρόγραμμα ασκήσεων στις ιδιαιτερότητες και ικανότητες του ατόμου, συνεκτιμώντας όλες τις συνιστώσες της φύσης του προβλήματος του.

Ιπποκράτους 28, Διαμέρισμα 5, 5380, Δερύνεια (δρόμος Νοσοκομείου Αμμοχώστου)

Τ: 23 828 808 / 99 889 727

Facebook: Vattis Physio-θεραπευτήριο

Instagram: Vattis Physio-θεραπευτήριο