URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Τα πάντα για το κατοικίδιό σας…

Τα πάντα για το κατοικίδιό σας…

Πώς προέκυψε το Pet Parade και η κτηνιατρική κλινική Medvets;
Επιστρέφοντας στην Κύπρο δούλεψα για ένα χρονικό διάστηµα στον τοµέα του Marketing στη Λευκωσία και µετά σε οικογενειακή επιχείρηση. Έβλεπα όµως ότι ο τοµέας των κατοικίδιων στην Κύπρο δεν είναι στο σωστό επίπεδο, όπως τον είχα γνωρίσει στην Αγγλία, και έτσι πρόκυψε το Pet Parade. Το πάθος µου για µια ολοκληρωµένη προσφορά στα κατοικίδια µε οδήγησε να συνεργαστώ µε δύο κτηνιάτρους και να δηµιουργήσω την κτηνιατρική κλινική Medvets.

Μικρός είχατε κατοικίδια; Θυµάστε κάποιο συγκεκριµένο κατοικίδιο που αγαπούσατε ιδιαίτερα;
Από µικρός είχα ως κατοικίδιο ένα κυπριακό poodle αλλά και µια γάτα που την έλεγαν Minet. Ήταν µια πανέξυπνη γάτα που µας άφησε µια Γαλλίδα φίλη της οικογένειας, όταν έφυγε από την Κύπρο. Είχα επίσης και ένα παπαγάλο African Grey.

Τι µπορεί να βρει κάποιος ερχόµενος στο Pet Parade;
Σκοπός του Pet Parade είναι να παρέχει τα πάντα, όσο τρελή και να ακούγεται η απαίτηση κάποιου πελάτη. Σε ένα συνολικό χώρο γύρω στα 300τ.µ. βρίσκει κάποιος τα πάντα για το κατοικίδιό του, όποιο και να είναι αυτό. Τροφές και αξεσουάρ για σκύλους/γάτους, πουλιά, τροπικά και θαλάσσια ψάρια, τρωκτικά και ερπετά. Επίσης εισάγουµε σκυλάκια ράτσας και γατάκια από επιλεγµένους εκτροφείς στην Ευρώπη, αλλά και πουλιά από Ολλανδία και ψάρια από Σιγκαπούρη.

Και ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει η κτηνιατρική κλινική Medvets;
Όσο για τη Medvets, είναι µια σύγχρονη κτηνιατρική κλινική, που έχει σκοπό να παρέχει την καλύτερη φροντίδα στο κατοικίδιο του πελάτη µας σε ένα φιλικό αλλά συνάµα επαγγελµατικό περιβάλλον. Είµαστε ιδιαιτέρα ευαίσθητοι και προσέχουµε να χρεώνουµε σωστά. Προσφέρουµε από ένα απλό εµβολιασµό ή στείρωση µέχρι και περίπλοκες ορθοπεδικές εγχειρήσεις.

Τι είναι αυτό που σας αρέσει περισσότερο στη δουλειά σας;
Πάνω από όλα είναι να βλέπω την ιδιαίτερη σχέση που έχει ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά µε το κατοικίδιό του. Οι πελάτες µας είναι και φίλοι µας, αφού πάντα έχουν να πουν µια ιστορία για το δικό τους ζώο, και πάντα αυτή η ιστορία δείχνει πραγµατικά πόσο έξυπνα αλλά και πόσο ευαίσθητα µπορούν να είναι τα κατοικίδια όλων µας.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε;
Το πάθος για αυτό που κάνουµε, οι γνώσεις και οι συµβουλές που µπορούµε να δώσουµε, αλλά και η µεγάλη γκάµα προϊόντων που έχουµε σε πολύ καλές τιµές, λόγω δικών µας εισαγωγών.

Η κρίση κτύπησε και τα κατοικίδια;
Σίγουρα κτυπήθηκαν και τα κατοικίδια από την κρίση, αφού βλέπουµε ολοένα και περισσότερα αδέσποτα στους δρόµους. Εδώ θα ήθελα να παρακαλέσω τον καθένα από εµάς να αναλάβει τις ευθύνες του. Παλιά τα πράγµατα ίσως ήταν διαφορετικά, αλλά τώρα υπάρχουν αρκετές οργανώσεις αλλά και εθελοντές που βοηθούν τα αδέσποτα. Αντί να τα παρατάµε στο δρόµο, καλύτερα να αποτεινόµαστε σε αυτές τις οργανώσεις αλλά και να τις βοηθούµε µέσω του εθελοντισµού. Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι είµαστε στη διάθεση του κάθε ενός, να µας τηλεφωνήσει ή να µας επισκεφτεί και θα τον βοηθήσουµε, όσο καλύτερα µπορούµε, να βρει ένα καλό σπίτι για οποιοδήποτε κατοικίδιο δεν µπορεί να κρατήσει.

Σπίτι σας σήµερα έχετε κατοικίδια; Αν ναι τι;
Αν και ο χρόνος µου είναι αρκετά περιορισµένος και τα κατοικίδια χρειάζονται να περνάς αρκετό χρόνο µαζί τους, δε θα µπορούσα να µην έχω. Έχω µια σκύλα την Bella που είναι ένα γαλλικό Μαστίφ και 2 περσικά γατάκια.

Τι θα συµβουλεύατε κάποιον ο οποίος θέλει να αγοράσει ένα κατοικίδιο;
Το να έχεις ένα κατοικίδιο, όποιο και να είναι αυτό, είναι πραγµατικά µια θαυµάσια εµπειρία. Είναι όµως πολύ σηµαντικό να καταλάβουµε την ευθύνη που έχουµε απέναντι σε αυτό το ζώο. Για παράδειγµα, ένας σκύλος εκτός από τα βασικά όπως είναι το φαγητό, το νερό και ένα σπίτι να µένει, χρειάζεται τον περίπατο και τα παιχνίδια του, να φορεί ένα κολάρο µε την ταυτότητα του, να έχει µικροτσίπ, να επισκέπτεται τον κτηνίατρο εκεί που χρειάζεται, να τον προσέχουµε και να τον αγαπάµε. Είναι σαν να έχουµε ακόµα ένα παιδί.

Info: 1ης Απριλίου 169, Παραλίµνι, Τ: 23 741 200