URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Περιποίηση και φροντίδα ματιών!

Περιποίηση και φροντίδα ματιών!

∆εν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα µάτια έχουν αναφερθεί σε πολλά ερωτικά τραγούδια! Πολλοί πιστεύουν ότι µέσα από τα µάτια µπορείς να καταλάβεις τον εσωτερικό κόσµο κάποιου ατόµου και δεν έχουν άδικο.∆εν είναι λίγες οι φορές που τα µάτια φανερώνουν συναισθήµατα!

Καθηµερινά συναναστεφόµαστε µε αρκετούς ανθρώπους µε διαφορετικά ενδιαφέροντα, διαφορετικούς χαρακτήρες, διαφορετικά πιστεύω. Όµως το κοινό για όλους είναι ότι µιλώντας τους κοιτάµε στα µάτια, είτε για να δούµε τη χαρά, τη θλίψη, είτε αντιδράσεις και αλήθειες.
Με λίγα λόγια τα µάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής µας! Είναι όµως και ο καθρέφτης που µαρτυρά την ηλικία µας.

Τα µάτια είναι ένα ιδιαίτερο και ευαίσθητο σηµείο του προσώπου µας που θέλει φροντίδα. Τα πιο συνηθισµένα προβλήµατα που αντιµετωπίζουµε στην περιοχή γύρω από τα µάτια είναι η εµφάνιση ρυτίδων, χαλάρωση, µαύρους κύκλους, σακούλες και κουρασµένη όψη. Η επιδερµίδα σε αυτή την περιοχή είναι περίπου 3 φορές πιο λεπτή από το υπόλοιπο πρόσωπο και µε τη πάροδο του χρόνου γίνεται ακόµα πιο λεπτή και χάνει την ελαστικότητα της, λόγω έλλειψης σµηγµατογόνων αδένων. Η ανανέωση των κυττάρων είναι πιο αργή, το δέρµα σχεδόν πάντα ξηρό και λόγω της αυξηµένης κινητικότητας των µυών στη περιοχή το δέρµα “σπάει” εύκολα και έτσι δηµιουργείται το γνωστό “πόδι της χήνας”.

Οι µαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα µάτια οφείλονται συνήθως σε κληρονοµικούς παράγοντες, διάφορες παθήσεις όπως αλλεργίες και ορµονικές διαταραχές κατά την περίοδο εγκυµοσύνης. Κακές συνήθειες επίσης όπως, διατροφή µε αυξηµένη κατανάλωση αλατιού και καυτερών φαγητών, έλλειψη ύπνου και το κάπνισµα.

Χρήσιµες συµβουλές

-Μετά την ηλικία των 18 χρονών η περιποίηση µε µια ήπια ενυδατική κρέµα µατιού είναι απαραίτητη.

-Να χρησιµοποιείτε ανελλιπώς αυθεντικά γυαλιά ηλίου που προστατεύουν από τις UVA-UVB ακτινοβολίες, οι οποίες προκαλούν φωτογήρανση.

-Κοιµηθείτε αρκετά. Κατά τη διάρκεια του ύπνου το δέρµα αναπαράγει νέα κύτταρα έτσι ώστε τα µάτια µας δε θα δείχνουν κουρασµένα.

-Μην τεµπελιάζεις…. πρέπει να ξεβαφτείς! Αν δε θέλεις να καταστρέψεις το δέρµα σου αλλά και την ευαίσθητη περιοχή του µατιού.

-Ακολούθησε µια ισορροπηµένη διατροφή µειώνοντας το αλάτι, γιατί εκτός από κατακράτηση υγρών, προκαλεί φούσκωµα και πρήξιµο στην περιοχή των µατιών. Επίσης πίνετε άφθονο νερό, βοηθά τον οργανισµό να αποβάλλει τις τοξίνες που καταστρέφουν το δέρµα και ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίµατος.

-Μία µε δύο φορές την εβδοµάδα µπορείς να κάνεις εξειδικευµένη µάσκα µατιού η οποία ξεκουράζει την περιοχή των µατιών, ενυδατώνει και µειώνει το πρήξιµο.

-Επέλεξε µε προσοχή την κρέµα που θα καταπολεµήσει το δικό σου πρόβληµα στην περιοχή του µατιού. Μερικά συστατικά που πρέπει να περιέχει µια κρέµα µατιού είναι, γλυκερίνη, Προβιταµίνη Β5, υαλουρονικό οξύ που προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση. Αντιγηραντικές και Αντιοξειδωτικές ουσίες, Βιταµίνη Α, C, και Ε, πράσινο τσάι και διάφορα πεπτίδια που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.Αλόη βέρα, ανθόνερο, αιθέρια έλαια που απαλύνουν διάφορους ερεθισµούς. Καφείνη, άρνικα, κ.ά. συστατικά που βοηθούν την καλή κυκλοφορία του αίµατος µε αποτέλεσµα να µειώνονται οι σακούλες και οι µαύροι κύκλοι.

Σηµαντικό

Η κρέµα του µατιού πρέπει να χρησιµοποιείται πρωί και βράδυ. Ο καλύτερος τρόπος για να τη βάζετε είναι µε µικρές, ελαφριές, ταµποναριστές κινήσεις (µε τις άκρες των δάχτυλων) από µέσα προς τα εξω. Προσοχή, αποφύγετε την εφαρµογή της κρέµας στο κινητό βλέφαρο γιατί υπάρχει πιθανότητα ερεθισµού ή και τσούξιµο στο µάτι.Περιποιηθείτε σωστά και αποτέλεσµατικά και αυτό θα φανεί…στο βλέµµα σας!

Χάρις Γεναγρίτου Αισθητικός ∆ιπλωµατούχος Cidesco

Ηaris Beauty Studio τηλ: 23742464