URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Maria in wonderland!

Maria in wonderland!

Τι και αν δεν κέρδισε κάποιο τίτλο από τον διαγωνισμό ομορφιάς, τι και αν οι κριτικές και οι βαθμολογίες που έπαιρνε ήταν χαμηλές η Μαρία Χατζηγεωργίου κατάφερε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της με το πείσμα και την επιμονή της. Κάποιοι θα πουν πως αδικήθηκε, εγώ όμως δεν θα σταθώ σε αυτό. Η Μαρία Χατζηγεωργίου έχει κερδίσει το μεγάλο στοίχημα… Είναι γλυκιά, όμορφη, και έχει στυλ που μαγνητίζει. Με άνεση, γατίσιο βλέμμα και ένα ύφος, που συνδυάζει την αθωότητα και την πρόκληση η Μαρία είναι καταδικασμένη να… πετύχει!

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ 

Η οµορφιά δεν είναι τυχαία. ∆εν την αποκτάς. Ή γεννιέσαι µε αυτή, ή πολύ απλά µια ζωή µάχεσαι µε θεραπείες και πλαστικές επεµβάσεις για να την αποκτήσεις. Στη συγκεκριµένη περίπτωση µιλάµε για αληθινή φυσική οµορφιά. Έκανε την παρθενική της εµφάνιση στις πασαρέλες σε ηλικία 15 χρονών και η Μαρία δε χρειαζόταν µακιγιάζ για να αναδείξει την οµορφιά της. Αντιθέτως, όσο πιο φυσική ήταν τόσο πιο όµορφη φαινόταν.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Η αλήθεια είναι πως δε θα πήγαινε σε αυτό το show. Όχι επειδή φοβόταν, ούτε επειδή δεν ήθελε, αλλά επειδή θεωρούσε πως ήταν λίγο µικρή για τέτοιο show. Οι φίλοι της όµως, αλλά και η µητέρα της µάλλον πίστευαν περισσότερο σε αυτήν από ότι η ίδια. Έτσι και συµπλήρωσαν την αίτησή της χωρίς η ίδια να το γνωρίζει. Και κάπως έτσι βρέθηκε στο Feel Fantastic όπου εκεί γνώρισε έναν εντελώς διαφορετικό κόσµο. Τον πραγµατικό κόσµο του µόντελινγκ. Επαγγελµατίες φωτογράφοι, µακιγιέρ, κοµµωτές, συµβουλές από επαγγελµατίες µοντέλα. Η Μαρία µέσα από αυτή τη διαδικασία έµαθε πολλά και λέει πως ήταν µια πραγµατική εµπειρία που αξίζει να τη ζήσεις.

ΦΙΛΙΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΙΝΓΚ

Αντιζηλίες µέσα από το διαγωνισµό η Μαρία δεν είχε αν και όλα τα κορίτσια είχαν ένα µοναδικό στόχο… Να κερδίσουν το στέµµα. Αντιθέτως, απολάµβανε την κάθε στιγµή και προσπαθούσε µέσα από αυτή διαδικασία να κερδίσει όσα περισσότερα µπορούσε. «Ιδιαίτερα δίπλα µου όµως, ένιωθα την Κατερίνα Κακούσιη, ήταν σαν αδελφή µου µέσα στο διαγωνισµό».

Η ΚΡΙΤΙΚΗ

Ένα κορίτσι που δέχτηκε δύσκολη κριτική, άκουσε ακόµη πως δε κάνει για τον χώρο του µόντελινγκ, όµως δε τα βάζει ποτέ κάτω. Συγκεκριµένα µας λέει: «Σίγουρα άκουσα και καλά και άσχηµα. Το θέµα δεν είναι τι πιστεύουν αλλά πως προχωράω εγώ. Αν δεν υπήρχαν και αυτά δεν θα γινόµουνα πιο δυνατή, δε θα µπορούσα να βελτιωθώ και δε θα έφθανα ως εδώ. Αυτό βέβαια οφείλεται και στους δικούς µου ανθρώπους, οι οποίοι µε ένα περίεργο αλλά µαγικό τρόπο µε κάνουν να νιώθω ακόµα πιο δυνατή». ∆εν πτοείται και δεν θεωρεί πως είχε άσχηµες στιγµές στο show, αντιθέτως µας λέει πως τέτοια show είναι για να τα απολαµβάνουµε και αν είναι να µας προκαλέσουν άσχηµα συναισθήµατα καλύτερα είναι να µην πηγαίνουµε.

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ

Το  όµορφο σώµα θέλει πολύ δουλειά για να το αποκτήσεις γι αυτό για να κρατήσει το κορµί της σε τέλεια φόρµα προσέχει τη διατροφή της και γυµνάζεται. Βέβαια παραδέχεται πως δε στερεί από την καθηµερινότητά της καµία απόλαυση… «Θέλω να απολαµβάνω τη ζωή. Είµαι ένα κορίτσι της υγιεινής διατροφής που τρώει, αλλά τρώει µε µέτρο», αναφέρει. Και η Μαρία έχει αυτοσυγκράτηση… «∆ε θα µπω στη διαδικασία να µη φάω τίποτα, να αποφύγω εντελώς ζάχαρη ή τηγανητά. Τρώω όµως µε µέτρο». Λατρεύει τα φαγητά της µαµάς της και αγαπηµένο της γλυκό είναι η τάρτα.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η οικογένεια για τη Μαρία είναι το πιο σηµαντικό πράγµα στη ζωή. Συγκεκριµένα, αν δεν είχε τη στήριξη της οικογένειάς της δε θα µπορούσε να έχει κάνει τίποτα από όσα έχει κάνει. «Έχω πάρα πολύ έντονη την ανάγκη να έχω κοντά µου την οικογένεια µου. Παίρνω δύναµη και διοχετεύω την ενέργεια µου σε άλλα πράγµατα. ∆ίνω την αίσθηση ότι είµαι πολύ ανεξάρτητη, αλλά δε θα τα κατάφερνα αν δεν είχα πολύ γερές βάσεις από την οικογένειά µου. Τους αγαπώ πολύ και τους ευχαριστώ που είναι πάντα δίπλα µου».

Ο ΕΡΩΤΑΣ

Όσο ήταν στο διαγωνισµό απασχόλησε τα µέσα µαζικής ενηµέρωσης για τη σχέση που είχε µε τον Αντρέα Ρόκκο, γιο του Στέλιου Ρόκκου. Λίγο µετά έπεσαν οι τίτλοι τέλους και η Μαρία είναι πλέον ελεύθερη για να επικεντρωθεί στην καριέρα και στο µέλλον της. Ο έρωτας είναι ένα σηµαντικό κεφάλαιο για την ίδια αλλά θεωρεί πως ακόµη είναι πολύ µικρή για να ασχοληθεί µε αυτό.

O ΣΤΟΧΟΣ

Ελάχιστα είναι τα 17χρονα κορίτσια που ξέρουν τι θέλουν να κάνουν στο µέλλον – και η Μαρία Χατζηγεωργίου είναι µια από αυτές. Άλλωστε ανήκει σε αυτή την κατηγορία των ωραίων… των πολύ ωραίων κοριτσιών που διαθέτουν µυαλό και αυτό το καταλαβαίνεις από τη πρώτη στιγµή που τη βλέπεις. Η µόδα, τα ρούχα και οι σχεδιαστές ήταν κάτι που πάντα λάτρευε. Γι’ αυτό άλλωστε και ο µεγαλύτερος της στόχος είναι να γίνει µια καταξιωµένη Fashion Designer.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΖΩΗΣ

Η Μαρία Χατζηγεωργίου πιστεύει στη συνεργασία, στην αλληλεγγύη και στο ότι οι άνθρωποι µπορούν να κάνουν πολλά όταν ενώσουν δυνάµεις. «Με το εγώ δεν κατάφερε κανένας τίποτα, µε το εµείς µπορούµε να καταφέρουµε τα πάντα», είναι το µότο ζωής της. ∆εν έχει βρει κάτι που να τη φοβίζει στη ζωή και πιστεύει πως όλα ξεπερνιούνται. Όσο για το µέλλον της, αυτό που εύχεται είναι υγεία. «Όταν έχεις την υγεία σου τα υπόλοιπα έρχονται». Και κάπως έτσι κλείνει η συζήτησή µας.

Φωτογράφος: Ιζαµπέλλα Κακουσιά (Vintage Photography)

Μακιγιάζ: Κατερίνα Πασχάλη (Professional Make-up Art)

Βοηθός Φωτογράφου: Μαρίνα Αδάµου

Χτένισµα: ∆ηµήτρης Τσιερκέζου (Hair studio by Pepe)

∆ιακόσµηση: Μαρία Παπαγεωργίου

Υφάσµατα/µαξιλάρια: Miri interior

Ρολόι (µπλε): Enter shop

Ρολόι (άσπρο): Pallet stores

Κηροπήγια & κεριά: Pallet Stores

Επιµέλεια/Βέρα Κοσµά

 

VTG_2853-GOLDEN-MEMORYVTG_2829-GOLDEN-MEMORYVTG_2857-GOLDEN-MEMORYVTG_2797-GOLDEN-MEMORYVTG_2803-GOLDEN-MEMORYVTG_2844-GOLDEN-MEMORYVTG_2815-GOLDEN-MEMORYVTG_2846-GOLDEN-MEMORY