URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Όλα όσα χρειάζεστε μαζεμένα σε έναν χώρο!

Γνωρίστε τον υπέροχο κόσμο του OLAMART

Όλα όσα χρειάζεστε μαζεμένα σε έναν χώρο!

Η Ουρανία Αθανασίου, ∆ιευθύντρια και µια εκ των ιδιοκτητών του OLAMART µιλάει για την πορεία και τη φιλοσοφία του καταστήµατος.

Πότε και πώς ξεκίνησε το Olamart;
Το κατάστηµα λειτουργούσε προηγουμένως σαν υπεραγορά cash&carry, όπου και εργαζόµουν σαν υπεύθυνη του καταστήµατος. Όταν αποχώρησε ο προηγούµενος ιδιοκτήτης, µας προτάθηκε από τον µετέπειτα συνέταιρό µας να λειτουργήσουµε το κατάστηµα σαν µια ολοκληρωµένη υπεραγορά, που να προσφέρει τα πάντα, µε κρεοπωλείο, φρουταρία και delicatessen, για να µπορεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, σε πολύ χαµηλότερες τιµές από τις υπόλοιπες υπεραγορές της περιοχής. Έτσι και έγινε. Τον Μάιο του 2013 η υπεραγορά λειτούργησε υπό νέα διεύθυνση και την επωνυµία OLAMART.

Ποια φιλοσοφία σας διέπει στον τρόπο που εργάζεστε;
Το βασικό συστατικό της φιλοσοφίας µας στο OLAMART είναι η έννοια σεβασµός και η εφαρµογή της. Σεβασµός πάνω από όλα στον πελάτη που µας προτίµα και µας στηρίζει, στους εργαζόµενους της υπεραγοράς µας, στους συνεργάτες, προµηθευτές µας και στον ίδιο µας τον εαυτό . Αυτό θεωρώ είναι και το κλειδί της επιτυχίας. Επίσης, ένα άλλο στοιχείο που τηρούµε στον χώρο εργασίας µας είναι η οµαδικότητα, και συνάµα όµως ο κάθε ένας να επικεντρώνεται στα δικά του καθήκοντα µε στόχο να γίνεται καλύτερος, και να επιτυγχάνει το καλύτερο αποτέλεσµα προς όφελος των πελατών µας.

Υπάρχει κάτι που σας κάνει να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισµό;
Καταρχήν, ίσως να είµαστε η µοναδική υπεραγορά και discount store µαζί στην περιοχή. Στο κατάστηµα µας µπορεί ο καταναλωτής να βρει όλα τα αυθεντικά προϊόντα που εµπορεύονται οι κυπριακές εταιρείες πάντα και όχι περιστασιακά, ενώ µόνιµα είναι φθηνότερα λόγω του χαµηλού κόστους λειτουργίας που έχουµε σε σχέση µε τις λεγόµενες µεγάλες υπεραγορές. Επίσης υπάρχει µεγάλη γκάµα προσεγµένων προϊόντων δικής µας εισαγωγής που προσφέρονται σε ακόµη χαµηλότερες τιµές. Στο κατάστηµα λειτουργεί κρεοπωλείο φηµισµένο για την καθαριότητά του, µε ντόπια κρέατα άριστης ποιότητας σε πολύ καλές τιµές. Επίσης, λειτουργεί και φρουταρία µε προϊόντα τοπικών παραγωγών αλλά και όλων των ειδών φρούτα εισαγόµενα και µη. Ένα άλλο τµήµα της υπεραγοράς µας που συνεχώς αναβαθµίζεται είναι το ντελικατέσεν, όπου διαθέτει όλων των ειδών αλλαντικά και τυριά, τα περισσότερα σε προσφορά. Είµαστε εκεί για να τους εξυπηρετήσουµε και να τους ευχαριστήσουµε που µας προτιµούν. Ίσως όλα τα πιο πάνω να είναι και ο λόγος που οι πελάτες µας δεν είναι µόνο από την ∆ερύνεια και το Φρέναρος, άλλα από όλα τα χωριά της περιοχής και το Παραλίµνι.

Πώς γίνεται η επιλογή των εταιρειών µε τις οποίες θα συνεργασθείτε;
Συνειδητά αποφασίσαµε να συνεργαζόµαστε µε όλες τις τοπικές εταιρείες. Με αυτό ο πελάτης καταφέρνει να βρίσκει πάντα τα προϊόντα που ψάχνει, και πάντα να είναι σε άριστη κατάσταση χωρίς προβλήµατα ηµεροµηνιών ή αλλοίωσης των προϊόντων. Από τις κυπριακές εταιρείες ο πελάτης µας επωφελείται όλες τις διαφηµιζόµενες προσφορές, ενώ πάντα βρίσκει όλη τη σειρά των προϊόντων και όχι κάποια προϊόντα µεµονωµένα και κατά διαστήµατα, όπως συµβαίνει σε άλλου τύπου discount καταστήµατα. Παράλληλα, φροντίζουµε µε δικές µας εισαγωγές να συµπληρώνουµε την γκάµα µας µε ποιοτικά προϊόντα πρώτης ανάγκης σε προσιτές τιµές.

Πώς µπορείτε να πωλείτε σε τόσο χαµηλές τιµές και να σας συµφέρει;
Το µυστικό της επιτυχίας είναι να κρατάς τα λειτουργικά έξοδα της υπεραγοράς όσο πιο χαµηλά γίνεται και να µπορείς να αγοράζεις σε χαµηλές τιµές, ούτως ώστε να µπορείς να κρατάς χαµηλές τιµές. Το επιτυγχάνουµε αυτό γιατί εργαζόµαστε εµείς οι ίδιοι στην υπεραγορά, χωρίς να υπολογίζουµε ώρες, το κατάστηµα είναι ιδιόκτητο, οι αγορές µας είναι τοις µετρητής για να επιτυγχάνουµε καλύτερες εκπτώσεις από τους προµηθευτές, ενώ συνάµα υπάρχει η προσωπική επαφή µε τον πελάτη και περιορίζονται τα λάθη ή οι παραλήψεις.

Ποιοι οι στόχοι σας για το µέλλον; Υπάρχουν σχέδια τα οποία µπορούµε να αναφέρουµε;
Βασικός µας στόχος είναι να βελτιωνόµαστε, να αναβαθµίζουµε το κατάστηµά µας και να γινόµαστε καλύτεροι κάθε µέρα. Να εξακολουθήσουµε να προσφέρουµε στους εργαζόµενους µας ένα υγιές περιβάλλον εργασίας και στους πελάτες µας που έρχονται από όλη την γύρω περιοχή, µια Υπεραγορά που θα χαίρονται να επισκέπτονται και να επωφελούνται τις χαµηλότερες τιµές της αγοράς.

*Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ 129, ∆ερύνεια, Τ:23 811560