URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Our “Voice” – Αίμιλη Χαραλάμπους

Our “Voice” – Αίμιλη Χαραλάμπους

Η Αίµιλη Χαραλάµπους αποτελεί τη δική µας, Αµµοχωστιανή συµµετοχή στο «The Voice» και έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει πολύ καλές κριτικές από την επιτροπή, όπως και αρκετούς φαν. Μια κοπέλα απλή, που αγαπά αυτό που κάνει και όπως λένε οι ειδικοί έχει πολύ µέλλον στο χώρο.  Ήρθε λοιπόν ή ώρα να τη γνωρίσουµε καλύτερα…

Αίμιλη μου, σε γνωρίσαμε τώρα με τη συμμετοχή σου στο “The Voice”. Από ποια ηλικία όμως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το τραγούδι;

Θυμάμαι τον εαυτό μου, μικρή, να τραγουδάω και να χορεύω συνεχώς. Σε ηλικία 7 χρονών άρχισα να ασχολούμαι πιο συγκεκριμένα με το τραγούδι. Φωνητικά όμως άρχισα στα δεκατρία μου.

Υπήρξε κάποιο άτομο το οποίο σε προώθησε προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση;

Πιστεύω πως ο πατέρας μου είναι το άτομο που με προώθησε στη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αυτό οφείλεται και στο ότι είναι μουσικός και από μικρή ηλικία μου έδωσε την ευκαιρία να τραγουδήσω μαζί του αλλά και να μου μεταφέρει την αγάπη του για την μουσική.

Πώς πήρες την απόφαση να λάβεις μέρος στο “The Voice”; Ήταν εύκολη απόφαση;

Βασικά εγώ δεν ήξερα για το “The Voice”. Μια φίλη μου, που σπουδάζει Ελλάδα, μού τηλεφώνησε και μου είπε ότι μου δήλωσε συμμετοχή. Αρχικά ήμουν διστακτική αλλά στην πορεία συνειδητοποίησα ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία και ήθελα να δοκιμάσω. Το θεώρησα μια πρόκληση.

Με ποια κριτήρια επέλεξες τη Μελίνα Ασλανίδου ως coach;

Η Μελίνα ήταν η πρώτη που πάτησε το κουμπί. Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τους υπόλοιπους coaches, η Μελίνα είναι πιο κοντά στα ακούσματά μου. Ένας άλλος λόγος που με ώθησε στο να επιλέξω τη Μελίνα είναι ότι με το τραγούδι που επέλεξα να πω, πίστευα ότι αν θα πατούσε κάποιος το κουμπί θα ήταν αυτή!

Πώς είναι να συνεργάζεσαι μαζί της; Είναι όπως την περίμενες;

Η γυναίκα είναι υπέροχη. Είναι εκπληκτική, αγαπά πολύ αυτό που κάνει και είναι επίσης, πολύ γλυκιά ως άνθρωπος. Χαίρομαι που συνεργάζομαι μαζί της. Με εμπιστεύεται και αυτό με κάνει να νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου.

Πως σε αντιμετωπίζουν οι συμμαθητές σου στο σχολείο;

Σίγουρα οι φίλοι μου χαίρονται για μένα, με στηρίζουν και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Παρ’ολα αυτά με αντιμετωπίζουν το ίδιο με πριν. Είμαι η ίδια Αίμιλη γι’ αυτούς. Πάντα όμως θα υπάρχουν και τα άτομα που θα προσπαθήσουν να σε μειώσουν.  Όμως εγώ ευχαριστώ τα άτομα που με στηρίζουν και μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα κορίτσι στην ηλικία σου να πηγαινοέρχεται Αθήνα και να έχει και το σχολείο;

Όντως είναι δύσκολο να συνδυάσω αυτά τα δύο μαζί. Αλλά από τη στιγμή που αποφάσισα να λάβω μέρος, θα βρω τον τρόπο να τα συνδυάσω… Πρέπει… Σε καμία περίπτωση όμως δε θα αφήσω πίσω το σχολείο.

Μέχρι που θα ήθελες να φτάσεις στο παιχνίδι για να είσαι ικανοποιημένη από τον εαυτό σου;

Μόνο και μόνο που πέρασα τη blind audition και με τους 4 κριτές να έχουν γυρίσει, εγώ είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη.. Τώρα όσο πιο μακριά φτάσω τόσο το καλύτερο, γιατί θα μου δοθούν περισσότερες ευκαιρίες να αποδείξω, αν αξίζω και να με γνωρίσει ο κόσμος.

Τελειώνοντας το σχολείο σκέφτεσαι να ασχοληθείς επαγγελματικά ή θα ήθελες να ασχοληθείς με κάτι άλλο;

Εννοείται ότι θα ασχοληθώ με τη μουσική. Πάντα ήταν το όνειρο μου. Όσο αφορά το αν θα ασχοληθώ επαγγελματικά θα δείξει στην πορεία. Πρώτα προηγούνται οι σπουδές.

Εσύ τι μουσική ακούς όταν είσαι στο σπίτι;

Ακούω τα πάντα, δεν έχω συγκεκριμένο είδος που ακούω.

Υπάρχουν καλλιτέχνες τους οποίους θαυμάζεις και θα ήθελες να τους μοιάσεις;

Από ελληνικό ρεπερτόριο θαυμάζω πολύ τη Χάρις Αλεξίου και από ξένο ρεπερτόριο θαυμάζω την Beyonce!

Έχεις άλλα ενδιαφέροντα εκτός από τη μουσική;

Με ότι ασχολούμαι έχει να κάνει με την μουσική.

VTG_6752editVTG_6817-editVTG_6837editVTG_6859-editVTG_6865-editVTG_6870edit