URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Όταν τα όνειρα μετατρέπονται σε μιούζικαλ!

Όταν τα όνειρα μετατρέπονται σε μιούζικαλ!

Η Ιφιγένεια Χ. Σάρδαλου είναι µια µουσικός που έχει µάθει να ακολουθεί τα όνειρά της πέραν των αντίξοων συνθηκών που υπάρχουν. Με όλο τον ενθουσιασµό και το κέφι που πρέπει να έχει ένας καλλιτέχνης δηµιουργεί το πρώτο Μιούζικαλ Αµµοχώστου και έχει επιστρατεύσει τους πάντες για να τη βοηθήσουν σε αυτό το πρωτότυπο εγχείρηµα.

Συνέντευξη: Βέρα Κοσμά

Φωτογράφιση: Ιζαμπέλα Κακουσιά

Κάποιες φορές, είναι σχεδόν αδύνατο να προσπαθήσει κάποιος να περιγράψει µε λόγια τον ενθουσιασµό και τη φρεσκάδα που εκπέµπει κάποιο πρόσωπο. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η Ιφιγένεια Χ. Σάρδαλου, η οποία έχει βάλει όλο το πάθος και το ταλέντο της για να πραγµατοποιήσει τα όνειρά της.

Σπούδασε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήµιο Κύπρου Μουσική Ερµηνεία και Μουσική Εκπαίδευση. Από το σχολείο ακόµη ήξερε να τραβά τα βλέµµατα πάνω της χρησιµοποιώντας για όπλο τη φωνή της.

Ήταν η πιο µικρή σολίστ του σχολείου της µε τους καθηγητές να την ενθαρρύνουν και τη χορευτική της παρουσία να ολοκληρώνει το πακέτο της. Τελειώνοντας τις σπουδές της ξεκίνησε να διδάσκει φωνητική σε παιδιά, σε µεγάλους ακόµα και σε ηθοποιούς που ήθελαν να βελτιώσουν τη φωνή τους.

Χωρίς αµφιβολία όµως, ανήκει σε µια γενιά καλλιτεχνών που βιώνουν – στην πιο δηµιουργική τους περίοδο – συνθήκες πολύ αντίξοες. Ωστόσο, η ανάγκη για δηµιουργία δε λογαριάζει εποχές, κρίσεις και αντιξοότητες, γιατί ή υπάρχει αυτή η ανάγκη ή δεν υπάρχει.

Η Ιφιγένεια δεν περιµένει να έρθουν όλα οµαλά και ιδανικά για να δηµιουργήσει. ∆εν υπάρχουν ιδανικές συνθήκες. Έχει στόχο αλλά έχει και σχέδιο υλοποίησης. Το Μιούζικαλ ήταν κάτι που πάντα είχε στο πίσω µέρος του µυαλού της. Ήθελε µε αυτό τον τρόπο να δώσει την ευκαιρία σε όσους θέλουν να έχουν µια πρώτη επαφή µε το χώρο και ίσως αργότερα να το ακολουθήσουν επαγγελµατικά αλλά και σε όσους έχουν χάσει αυτή την ευκαιρία όµως θέλουν να ζήσουν το όνειρο.

Οι οντισιόν ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αφού έλαβαν συµµετοχή περισσότερα από 100 άτοµα όλων των ηλικιών. Έτσι, της δόθηκε η ευκαιρία να δηµιουργήσει µια δυνατή οµάδα, η οποία απαρτίζεται τόσο από επαγγελµατίες όσο και από ερασιτέχνες. Οι πρώτες συναντήσεις τους έχουν ήδη γίνει και ο χρόνος περνά πολύ ευχάριστα µε αποτέλεσµα να περνάνε οι ώρες και να µην το καταλαβαίνουν.

Στόχος είναι το Μιούζικαλ να καθιερωθεί ως θεσµός και να το αγαπήσουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι. Σηµαντικό είναι πως η πρώτη χρονιά είναι δωρεάν για όλους.

Το Μιούζικαλ έχει τίτλο: «Μια φορά σε ένα Όνειρο» και βασίζεται στα όνειρα µιας µικρής κοπέλας, η οποία λόγω κάποιων δυσκολιών που αντιµετωπίζει, πιστεύει ότι τα όνειρά της δεν µπορούν να πραγµατοποιηθούν.

Έτσι µέσω του ονείρου εµφανίζονται κάποιοι χαρακτήρες από τη Disney για να την πείσουν να ακολουθήσει τα όνειρά της. Κύριος υποστηρικτής είναι ο ∆ήµος Σωτήρας που τους στηρίζει µε όλους τους τρόπους.

∆ίπλα της όµως έχει και άλλους φορείς, οι οποίοι προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να τη βοηθήσουν. Μέρος από τα έσοδα θα δοθούν στο Sophia foundation αλλά και σε άπορες οικογένειες της περιοχής µας.

VTG_2741effect2