URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Meet your Personal Trainer

Meet your Personal Trainer

O Μιχάλης Μαυρουδής, ιδιοκτήτης του Playersroom Performance & Fitness αποκαλύπτει µικρά µυστικά για µεγάλες επιδόσεις.

Τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη γυµναστική;
Πάντα αγαπούσα τη γυµναστική και τον αθλητισµό. Από ηλικία 14 χρονών γυµναζόµουνα και παράλληλα δούλευα σε γυµναστήριο. Έτσι και η επιλογή του συγκεκριµένου επαγγέλµατος ήταν φυσικό επακόλουθο. Μπορεί να µην εξέφρασα ποτέ την επιθυµία µου να γίνω γυµναστής αλλά ήξερα πως αυτό ήταν που µε ολοκλήρωνε ως άτοµο. Σπούδασα λοιπόν στη Βουδαπέστη στο Πανεπιστήµιο Semmelweis από όπου πήρα και το Μάστερ Φυσικής Αγωγής και Αθλητισµού. Ακολούθησα για ένα χρόνο δίπλωµα Προπονητικής µε ειδικότητα στην Προπόνηση ∆ύναµης και Φυσικής Κατάστασης και µέχρι το 2010 τελείωσα και το διδακτορικό µου.

Από που παίρνεις το κίνητρο σου;
Το κίνητρο µου τo παίρνω από τον κόσµο που γυµνάζω καθηµερινά. Η αλλαγή στην επίδοσή τους αλλά και στην εµφάνισή τους είναι αυτό που µε γεµίζει ως επαγγελµατία γυµναστή αλλά και ως άνθρωπο. Αυτό µε ανεβάζει και γι’ αυτό φροντίζω να τους µεταδίδω την ενέργεια και το πάθος µου σε µεγαλύτερο βαθµό.

Ποια ρουτίνα προπόνησης έχει δουλέψει καλύτερα για εσένα;
Προσωπικά έχω δοκιµάσει αρκετές ρουτίνες. Αυτό που δουλεύει καλύτερα σε εµένα είναι να ξεκινώ την ηµέρα µου µε µια ώρα αερόβια προπόνηση και το απόγευµα µε προπόνηση δύναµης. Φροντίζω καθηµερινώς να δουλεύω 2-3 µυϊκές οµάδες. Αυτό βοηθά περισσότερο εµένα και σε όσους θέλουν να αναπτύξουν µυϊκή µάζα αλλά και µεγαλύτερη αντοχή.

Ποια είναι η διατροφή σου;
Η διατροφή µου συνήθως είναι υψηλή σε πρωτεΐνες και χαµηλή σε λιπαρά. Επίσης, προσπαθώ να τρώω ισορροπηµένα υδατάνθρακες. Ως συνήθως µετά την πρωινή µου γυµναστική, τρώω βρώµη µε µέλι και ασπράδια αυγών, το µεσηµέρι κοτόπουλο ή ψάρι µε ρύζι ή πατάτες και το βράδυ σαλάτα µε κάτι υψηλό σε πρωτεΐνη. Αποφεύγω εντελώς το κόκκινο κρέας.

Τι συµπληρώµατα παίρνεις;
Καθηµερινά πίνω καθαρή πρωτεΐνη ορού γάλακτος και κατά τη διάρκεια της προπόνησης αµινοξέα σε σκόνη. Κάποια διαστήµατα µπορεί να παίρνω πολυβιταµίνες ανάλογα µε την περίοδο και τις απαιτήσεις της προπόνησης.

Ποιο άτοµο θαυµάζεις στο fitness και γιατί;
Ένα άτοµο που θεωρείται µεγάλη µορφή στο χώρο του fitness είναι ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, ο οποίος άνοιξε το δρόµο προς το fitness αλλά και το bodybuilding. Κάποιες από τις µεθόδους του που ακολουθούσε µπορεί σήµερα να θεωρούνται ξεπερασµένες όµως δεν παύει να είναι ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από το µηδέν και έγινε θρύλος σ’ αυτό τον τοµέα.

Ποιο είναι το αγαπηµένο σου είδος αεροβικής άσκησης;
Η διαλειµµατική προπόνηση µου αρέσει ιδιαίτερα. Έχει εναλλαγές ρυθµού και αυτό κάνει την προπόνηση πιο ενδιαφέρουσα αλλά επίσης βοηθά στην αύξηση της αντοχής και του µεταβολισµού.

Ποιο είναι το µεγαλύτερο σου επίτευγµα µέχρι τώρα;
Σε επαγγελµατικό επίπεδο είµαι περήφανος που το Playersroom Performance & Fitness έχει αγκαλιαστεί από τον κόσµο. Το να δηµιουργήσω ένα χώρο όπου θα µπορεί να γυµναστεί ο καθένας, από αθλητές µέχρι απλός κόσµος ήταν στόχος ζωής για εµένα. Σε προσωπικό επίπεδο είχα αρκετές διακρίσεις µέσα από τον αθλητισµό. Από µικρός διαγωνιζόµουν σε αγώνες στίβου, σφαιροβολία, αγώνες τζούντο και κατέκτησα αρκετές πρωτιές. Τώρα στο µυαλό µου έρχεται η διάκριση που είχα το 2003 στη Βουδαπέστη όπου συµµετείχα σε αγώνες fitness.

Ποιος είναι ο επόµενος σου στόχος;
Επόµενος µου στόχος είναι το Playersroom Performance & Fitness να καθιερωθεί ακόµη περισσότερο στο χώρο του fitness. Προσπαθώ συνεχώς να φέρνω ολοένα και πιο σύγχρονες µεθόδους προπονήσεις. Γι’ αυτό κάθε χρόνο πηγαίνω σε σεµινάρια στο εξωτερικό, ενηµερώνοµαι και προσπαθώ όσο πιο σύντοµα γίνεται να τα ενσωµατώνω στο πρόγραµµα του γυµναστηρίου.

Info: Σταδίου 9, ∆ερύνεια – Τ: 23 823 777