URBAN.CULTURE.MAGAZINE

ΙΝΔΙΑ – ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΙΝΔΙΑ – ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Ένα µεθυστικό κοκτέιλ πολιτισµού, ιστορίας, τοπίων και ανθρώπων, η Ινδία κερδίζει συνεχώς φανατικούς επισκέπτες και αναδεικνύεται ως κορυφαίος τουριστικός προορισµός.

Το ταξίδι στην Ινδία είναι για πολλούς ένα ταξίδι ζωής. Η µεγάλη ποικιλία της οµορφιάς της, από τα ψηλά χιονισµένα βουνά, µέχρι τις ηλιόλουστες παραλίες, τα ξέφρενα παζάρια, τις πολύβουες πόλεις, προσφέρουν αξέχαστες εµπειρίες στους ταξιδιώτες. Οι λάτρεις της φύσης θα απολαύσουν την περιπέτεια της ζούγκλας και θα παρατηρήσουν άγρια ζώα. Η γαστρονοµία της χώρας είναι ξακουστή, µε πάµπολλα τοπικά πιάτα και πικάντικες γεύσεις.

Το ∆ελχί εντυπωσιάζει τους επισκέπτες, οι οποίοι ξεκινούν την εξερεύνησή τους από το Παλιό ∆ελχί, για να δουν το µεγαλύτερο ισλαµικό τέµενος της Ινδίας, το τζαµί Jama και το Κόκκινο Φρούριο. Επίσης θα επισκεφθούµε το Raj Ghat, τόπο αποτέφρωσης του Mahatma Gandhi.

Το Qutab Minar,ο εντυπωσιακός µεσαιωνικός πύργος της νίκης, χτίστηκε κατά τη δυναστεία των σκλάβων και έχει ύψος 73µ. Εντός του συγκροτήµατος, ανάµεσα στα ερείπια του τεµένους Quwat-ul-Islam βρίσκεται ο πυλώνας σιδήρου όπου πάρα τις αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν έχει σκουριάσει για πάνω από 1500 χρόνια.

Η περιήγηση στην πόλη Άγκρα, αποτελεί όνειρο ζωής, αφού σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το διάσηµο Ταζ Μαχάλ, χτισµένο ολόκληρο από λευκό µάρµαρο, το οποίο κατασκευάστηκε από τον Shah Jahan στη µνήµη της αγαπηµένης του συζύγου.

Επισκεφτείτε την Τζαιπούρ, διάσηµη ως η Ρόζ πόλη, από την εποχή που οι κάτοικοι της πόλης την έβαψαν Ροζ (χρώµα φιλοξενίας για τους Ινδούς), για την επίσκεψη του πρίγκιπα Αλβέρτου, συζύγου της βασίλισσας Βικτορίας που ανέβηκε στο θρόνο το 1883.Οι αποχρώσεις του ροζ αντανακλούν πάνω στην αρχιτεκτονική των κτιρίων της πόλης. Το Παλάτι της πόλης, που ήταν η κατοικία της οικογένειας που διοικούσε παλιά την Τζάιπουρ, είναι διάσηµο για την υπέροχη αρχιτεκτονική του, ενώ το Jantar Mantar, αυτό το πλίνθινο αστρολογικό παρατηρητήριο χτισµένο τον 18ο αιώνα είναι ένα ακόµα σηµαντικό σηµείο για επίσκεψη.

Το παλάτι του Amber Fort, µε τους δαιδαλώδεις διαδρόµους και τις τεράστιες αίθουσες του Παλατιού, εντυπωσιάζει…

Ξεχωριστή εµπειρία είναι η επίσκεψη στην περιοχή της Κεράλα, στα νότια της χώρας, όπου η άγρια φύση δεσπόζει. Από την πόλη Cochin, ξεκινούν οι εκδροµές για το Εθνικό Πάρκο του Periyar, ένα µοναδικό πάρκο άγριας ζωής, στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο άγριοι ελέφαντες, ζαρκάδια, αγριογούρουνα, βούβαλοι κ.α.

 

Μια άλλη εκδροµή είναι αυτή στο Kumarakom, µια πανέµορφη περιοχή µε τεράστιους κοκοφοίνικες, αχανής ορυζώνες, µαιανδρικά κανάλια νερού, τα γνωστά backwaters.

Με 22 επίσηµες γλώσσες και µε πάνω από 2 δισεκατοµµύρια κατοίκους (υπολογίζεται ότι θα είναι η πολυπληθέστερη χώρα το 2020, αν όχι νωρίτερα), η ∆ηµοκρατία της Ινδίας περιλαµβάνει τα Ιµαλάια όρη και βρέχεται από τον Ινδικό Ωκεανό στα νότια, νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά. Συνορεύει µε το Μπανγκλαντές και τη Βιρµανία, βόρεια µε την Κίνα και τα κρατίδια Μπουτάν, Νεπάλ, βορειοδυτικά µε το Πακιστάν. Αποικία της Βρετανίας από τον 18ο αιώνα µέχρι τη σιωπηλή επανάσταση του Γκάντι που ανεξαρτητοποιήθηκε το 1947. Η Ινδία είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόµενες χώρες, αλλά και ο κορυφαίος προορισµός για τον ταξιδιώτη του πνεύµατος, της περιπέτειας και της διαφορετικότητας. Ανακαλύψτε την!  

TIP

Στην πραγµατικότητα δεν πρόκειται για χώρα, αλλά για  ήπειρο µε µια µοναδική ποικιλία ανθρώπων, γλωσσών, εθίµων, κλίµατος  και µορφολογίας εδάφους. Κατά τη γνώµη µας καµία άλλη χώρα στον κόσµο δεν έχει να δώσει τόσα πολλά στον ταξιδιώτη όσα η ινδική υποήπειρος και καµία άλλη δε δοκιµάζει τους ταξιδιώτες τόσο σκληρά. Καµία περιγραφή δεν είναι επαρκής  να σας δώσει κάτι από τις στιγµές που θα ζήσετε στην Ινδία. Η Ινδία είναι µια πρόκληση στη λογική. Μπορεί να τη µισήσετε ή να την λατρεψετε. Αποκλείεται όµως να την ξεχάσετε! 

shutterstock_117086992shutterstock_49213999shutterstock_83516281shutterstock_125576477shutterstock_5497477shutterstock_121848457shutterstock_91057319shutterstock_54018451shutterstock_104089739shutterstock_129879104shutterstock_154696022te_bgnp_tiger_01